Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
penal iz zaleđa

Wenger je u pravu: Sudac neshvatljivom odlukom sinoć pokopao Arsenal

Linijski sudac nije vidio zaleđe Lewandowskog, a onda je sudac na gol-liniji "naredio" glavnom sucu da pokaže Koscielnom crveni karton.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsenal je završio natjecanje u Ligi prvaka nakon dva teška poraza protiv Bayerna. Topnici su u obje utakmice osmine finala izgubili s po 1:5. Posebno boli poraz pred domaćim navijačima u Londonu, nakon blijede igre u drugom poluvremenu kada su primili svih pet pogodaka. I dok navijači traže odlazak Arsenea Wengera s Emiratesa, menadžer Topnika pokušava ublažiti debakl.

"Momčad je u prvom poluvremenu igrala kako smo se dogovorili, ali neke sudačke odluke bile su protiv nas. Sudac je propustio dosuditi jedanaesterac za nas nakon prekršaj na Walcottu. U nastavku Lewandowski je prije nego što je srušen bio u zaleđu. Sudac je kasnije pokazao crveni karton Koscielnyju, a s igrač manje je bilo teško igrati", rekao je Arsene Wenger te se dotaknuo i navijača:

"Žao mi je navijača koji su platili ulaznicu kako bi gledali utakmicu. Teško je s igračem manje zabiti četiri pogotka. Igrači su to znali".

Arsenalov menadžer još je jednom prozvao grčkog suca Sidiropoulosa.

"Tko zna kako bi Bayern igrao da smo zabili drugi pogodak. Rezultat izgleda jako loše, ali tvrdim da smo bili hrabri i dobri. Sudac je uništio utakmicu", podvukao je Arsene Wenger.

Situacija u Arsenalu daleko je od idealnog. Alexis Sanchez svojim je ponašanjem još prošloga tjedna razorio svlačionicu Topnika, a sinoć je ljestvicu bezobrazluka podigao na jednu sasvim novu razinu. Čileanac je završio na klupi za pričuve kada je susret bio riješen, a u trenutku kada je Bayern zabio peti pogodak kamera je uhvatila Sancheza kako se smijulji na klupi.

Unatoč očitome da Arsenal nije imao gotovo nikakvih šansi za prolaz dalje, Wenger je bio u pravu kada je sudac u pitanju. Kao prvo, Lewandowski je u trenutku upućivanja lopte od svog suigrača doista bio u zaleđu. To se najbolje vidi na fotografiji na kojoj je Monreal, kao posljednji čovjek Arsenalove obrane u tom trenutku, stajao na liniji šesnaesterca, a Lewandowski je bio barem pola metra unutar kaznenog prostora.

Kao drugo, sudac Sidiropoulos je prihvatio sugestiju suca zaduženog za gol-liniju (?!), koji mu je dobacio da je Koscielny zaslužio crveni karton. Naime, grčki je sudac najprije pokazao žuti karton francuskom stoperu, opravdano, a onda mu je pomoćnik počeo nešto dobacivati. Dok je držao žuti karton u jednoj ruci, zavukao je drugu u džep i izvukao crveni!

Zaista neshvatljiva odluka suca jer Koscielny nije brutalno startao na poljskog napadača, a već jedno dulje vrijeme ne vrijedi ono strogo pravilo da se posljednji čovjek obrane kažnjava crvenim kartonom. Pokazivanje crvenog kartona definitivno je bila prestroga odluka u ovoj situaciji i odluka koja je u potpunosti slomila Arsenal.

Ono što se događalo nakon jedanaesterca je u potpunosti shvatljivo, ali i razočaravajuće za navijače Arsenala. Igrači su klonuli duhom jer su se toliko namučili da odigraju dobru utakmicu, poveli su i imali prilike za povećanje vodstva, no onda su grčki suci odlučili upetljati se malo previše u utakmicu.

Nakon novog debakla navijači ponovno svim silama traže odlazak Wengera, no dobro je rekao bivši vratar Arsenala Jens Lehmann:

"Nakon svega što je napravio, Arsene nije zaslužio otići na ovakav način. Mora ostati barem do kraja sezone".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider