Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAPAD NA PREMIER LIGU?

Wayne Rooney ekspresno našao posao: Vraća se u Englesku, u klub koji je šokantno smijenio trenera

Wayne Rooney novi je menadžer šestoplasirane momčadi Championshipa, Birmingham Cityja.

Wayne Rooney (Foto: Afp)

Prije samo tri dana Wayne Rooney se rastao s DC Unitedom, bez da je dočekao kraj regularne MLS sezone. Budući da nije uspio izboriti doigravanje, njegov posao proglašen je neuspjehom te je ugovor obostrano raskinut.

Samo tri dana kasnije, Rooney već ima novi posao i to na zanimljivom mjesto. Postao je novi menadžer Birmingham Cityja.

Godinama unazad Birmigham nije bio ovako dobar

Što se u ovoj fazi natjecanja za nekoga tko je ostao bez trenera ne bi očekivalo, on dolazi u klub koji trenutno igra svoju najbolju sezonu unutar posljednjih desetak godina. 

Birmingham City nalazi se trenutno na šestom mjestu ljestvice Championshipa, lige gdje su već godinama gotovo pretplaćeni na donju polovicu. Napravili su to pod vodstvom trenera Johna Eustacea, čovjeka koji ih je preuzeo početkom prošle sezone, a ove godine napokon sve posložio.

Upravo zbog toga je njegov otkaz, koji je došao nakon dvije uzastopne domaće pobjede (4:1 protiv Huddersfielda i 3:1 protiv WBA) bio šok za sve navijače, ali i promatrače.

Klub šokantno smijenio Eustacea, razlog je Rooney?

Klub je objavio dugačko priopćenje, u kojem su iznijeli razloge prekida suradnje. Ukratko, objavili su kako je Eustace imao različite planove i ambicije od vodstva kluba, što nakon nekoliko sastanaka nisu uspjeli uskladiti. Prema komentarima, navijači nisu zadovoljni takvim objašnjenjem i čak sarkastično govore da je Eustace vjerojatno imao namjeru boriti se za ulazak u Premier ligu.

Zapravo, vjeruje se da je razlog upravo mogućnost angažmana Rooneya.

Posljednji Rooneyev posao u Engleskoj bio je na klupi Derby Countyja, s kojim se u sezonu 2021./22. hrabro borio za ostanak u ligu, unatoč oduzimanju 21 boda, ali nije uspio. No, bio je hvaljen i navijačima Derbyja ostao je svojevrsni junak.

Sad dolazi u dobro posloženu momčad koja se postavila u poziciju gdje se mogu boriti za jedno od prvih šest mjesta, odnosno za ulazak u kvalifikacije za Premier ligu.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider