Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
REZIME CHRISA WILDERA

Watford je smijenio Bilića da spasi sezonu, malo je reći da nije ni blizu uspio u tome

Chris Wilder trebao je podići Watford i na mala vrata uvesti ga u kvalifikacije za Premier ligu.

Chris Wilder i Slaven Bilić (Foto: Profimedia)

Uprava Watforda otkazala je 7. ožujka suradnju sa Slavenom Bilićem nakon što hrvatski trener nije uspio opravdati njihova očekivanja. Ukratko, nije uspio smjestiti momčad među prvih šest na ljestvici, čime bi ih uveo u kvalifikacije za Premier ligu.

Ivan Perišić Englezi opet opalili po Perišiću, a razlog je više nego apsurdan divider

Do trenutka kad je dobio otkaz Bilić je ostvario deset pobjeda, sedam neodlučenih susreta i osam poraza, a momčad je ostavio na desetom mjestu s 51 osvojenim bodom. Četiri boda od toliko željenog šestog mjesta.

Uprava podivljala pa dovela Wildera

Uprava je tada procijenila da Bilić nije čovjek koji će u preostalih 11 kola uspjeli nadoknaditi tu razliku, stoga su kao trećeg menadžera ove sezone doveli Chrisa Wildera, kojeg pamtimo iz nedavne dvije sezone Premier lige sa Sheffield Unitedom.

Što se dogodilo? Ako ne pratite malo detaljnije, vjerojatno niste upoznati s tim je li Wilder ostvario njihove ciljeve.

Ukratko, ni blizu!

Wilder je u devet utakmica na klupi Watforda ostvario dvije pobjede, dva neodlučena susreta i pet poraza. Watford se tako trenutačno nalazi na 13. mjestu s 59 bodova. Vjerovali ili ne, slijedom okolnosti, tj. ostalih rezultata, to je i dalje samo šest bodova od šestog mjesta u nevjerojatno izjednačenoj ligi. No šanse više nema, preostala su samo dva kola.

Bilić bi i dalje bio u igri?

No okrenimo se tome što bi se dogodilo da je Bilić sa svojim rezultatima ostao na klupi. Slaven je u prosjeku na klupi Watforda osvaja 1,48 bodova po utakmici. Wilder je na 0,86, odnosno osvojio ih je osam u devet utakmica.

George Baldock Oštrice se nakon dvije sezone Championshipa vratile u Premier ligu divider

Da je Bilić ostao na klupi, po istom slijedu osvajanja bodova, u ovih devet susreta on bi ih osvojio 13 ili 14. Upravo toliko više od Wildera koliko ovaj i dalje zaostaje za željenom, ali sada već prežaljenom pozicijom. Tko zna, možda bi, gledajući da je raspored zapravo bio vrlo povoljan, ostvario i više.

To, naravno, nećemo saznati, ali možemo biti sigurni kako će Gino Pozzo još jednom biti lak na obaraču te da su male šanse da će Wilder biti onaj koji će ih povesti u iduću sezonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider