Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
cristiano ronaldo ni u top 5

Ugledni magazin proglasio Messija najboljim nogometašem svih vremena!

Zanimljiv izbor najboljih nogometaša svih vremena objavio je ugledni nogometni magazin Voetbal International.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ugledni nizozemski nogometni magazin Voetbal International, pokrenut prije 55 godina, imenovao je Lionela Messija kao najboljeg igrača u nogometnoj povijesti! Argentinac je u izboru 100 igrača slavio ispred Maradone, dok istovremeno u Top 5 nema Cristiana Ronalda.

Messi je jedini nogometaš u Top 5 koji je još uvijek aktivan. Iako mu je tek 29 godina, Messi je s Barcelonom osvojio čak 30 trofeja pobjednika, te još pregršt individualnih nagrada, uključujući pet Zlatnih lopti.

Votebal International smjestio je iza Messija njegovog sunarodnjaka Maradonu, zatim Johana Cruyffa, Pelea i Di Stefana. Jedina "mrlja" na karijeri čudesnog napadača Barcelone je izostanak trofeja s reprezentacijom. Podsjetimo, Messi u tri velika finala (dvije Copa Americe i Svjetsko prvenstvo) nije uspio odvesti Argentinu do trofeja pobjednika.

Zanimljivo, nizozemski magazin nije u Top 5 pronašao mjesta za najboljeg strijelca Lige prvaka, osvajača četiri, uskoro pet Zlatnih lopti, europskog prvaka s reprezentacijom i također osvajača brojnih individualnih nagrada - Cristiana Ronalda.

Portugalac je prošli vikend po četvrti put u svojoj karijeri osvojio trofej Lige prvaka, a samo tjedan ranije po drugi put naslov pobjednika Primere s Real Madridom. Za razliku od Messija Ronaldo ima trofej s reprezentacijom, no Argentinac ima čak devet pehara više u odnosu za Portugalca.

U svakom slučaju vijest da je Messi proglašen najboljim igračem u nogometnoj povijesti, a da Cristiana Ronalda nema ni u Top 5, vrlo je brzo obišla svijet i izazvala brojne reakcije, naravno podijeljene.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider