Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drugoligaš kupio drugoligaša

Vlasnik kluba koji je tek ispao iz Premier lige spasio talijanskog velikana od gašenja

Andrea Radrizzani, većinski vlasnik Leedsa, sa svojom kompanijom Aser Group kupio je Sampdoriju i tako je spasio od financijskog kolapsa.

Dres Sampdorije (Foto: Afp)

Talijanski vlasnik Leedsa Andrea Radrizzani odlučio je svoj novac uložiti u jedan klub iz domovine. Naime, nakon ispadanja Leedsa u drugu ligu on se odlučio za još jednog drugoligaša – Sampdoriju.

Oni su se od Serie A oprostili još u 34. kolu, kada su nakon poraza od Udinesea i matematički ispali u niži razred talijanskog nogometa. Ovaj posrnuli klub daleko je od svojih dana slave iz ranih 90-ih, kada je osvajao ligu i igrao europsko finale. Danas se klub nalazi u velikim financijskim problemima i Radrizzanijevo preuzimanje spasilo ga je od gašenja, prenosi poznati nogometni insajder Fabrizio Romano.

"Povijest i grb Sampdorije su sigurni i sretan sam zbog svih ljudi koji su patili za naše boje kluba. Zahvaljujem ovom prilikom, prije svega, svim onim ljudima koji su neumoljivo radili kako bi osigurali da se ovo preuzimanje zaključi", stoji u Radrizzanijevu službenom izvješću.

Sampdorija se ovim spasila financijskog kraha, a s druge strane budućnost Talijanova drugog kluba Leedsa poprilično je neizvjesna.

Radrizzani je Leeds kupio 2017. godine za 53 milijuna eura. Ispadanje kluba u Championship moglo bi ga natjerati na prodaju 56 % dionica koje drži. Mogući kupci njegova dijela dionica je 49ers Enterprises, koji u svojim rukama drži ostalih 44 %, a otkupom Radrizzanijeva dijela postao bi apsolutni vlasnik kluba.

Američki 49ers Enterprises u klub je doveo gomilu svojih sunarodnjaka, od trenera Jessea Marcha pa sve do Adamsa, McKennieja i Aaronsona, a ako bi postao većinski vlasnik, može se pretpostaviti da bi se takav trend mogao i nastaviti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider