Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kaos!

Vlada im odredila tko će im biti izbornik, a Savez osudio takvu odluku države

Kamerunsko ministarstvo sporta je donijelo odluku o imenovanju 61-godišnjeg belgijskog stručnjaka za nasljednika Rigoberta Songa kojem je istekao ugovor.

Marc Brys (Foto: Afp)

Kamerunski nogometni savez (Fecafoot) osudio je "jednostranu" odluku koju je donijela kamerunska Vlada imenovanjem Belgijanca Marca Brysa (61) novim izbornikom nogometne reprezentacije.

Naime, Kamerunsko ministarstvo sporta je donijelo odluku o imenovanju 61-godišnjeg belgijskog stručnjaka za nasljednika Rigoberta Songa kojem je istekao ugovor.

"Kamerunski nogometni savez doznao je, u isto vrijeme kao i svi Kamerunci, za imenovanje novog izbornika," objavio je Fecafoot izrazivši "ogorčenje" i iznenađenje" takvom odlukom.

Prema Savezu, ovo imenovanje protivi se predsjedničkom dekretu "o organizaciji i radu nacionalnih nogometnih selekcija", koji precizira kako je sportsko upravljanje reprezentacija u nadležnosti Fecafoota.

Brys je treći belgijski stručnjak za vodstvom kamerunske reprezentacije nakon Huga Broos koji je reprezentaciju doveo do naslova pobjednika afričkog Kupa nacija 2017. godine. Kamerunsku vrstu je vodio i Henri Depireux od 1996. do 1997.

Tijekom karijere Brys je vodio brojne klubove u Belgiji i Nizozemskoj, a ima i iskustvo rada na Bliskom istoku.

Novi izbornik imat će glavnu misiju kvalificirati "Lavove" na sledeće izdanje afričkog Kupa nacija 2025. i za Svjetsko prvenstvo 2026.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider