Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šampionska serija

Vjerovali ili ne: Znate li kad je Rijeka posljednji put primila pogodak?

Rijeka pod vodstvom Željka Sopića juri prema naslovu prvaka.

Riječani slave na Aldo Drosini (Foto: Goran Šebelić/Cropix)

Nogometaši Rijeke trijumfalno su prošli i Pulu te tako nastavili svoj pohod prema drugom naslovu prvaka u povijesti kluba.

Igrači Željka Sopića gaze sve redom, nižu pobjede, a ono što je najimpresivnije u cijeloj priči - uopće ne primaju golove.

Jučerašnja pobjeda protiv Istre 1961 bila je osma zaredom u kojoj su svoju mrežu sačuvali netaknutom.

Čudesna serija započela je 28. veljače slavljem u Kupu protiv Rudeša, zatim su u SuperSport HNL-u redom bez ispaljenog metka padali Varaždin, Osijek, Slaven Belupo i Rudeš, potom i Lokomotiva u polufinalu Kupa te naposljetku u proteklih desetak dana i Hajduk i Istra 1961.

U međuvremenu su tijekom reprezentativne stanke u ožujku odigrali i jednu prijateljsku utakmicu u kojoj su demolirali Domžale sa 6:0, ne dopustivši ni njima da im zatresu mrežu. Prijateljski dvoboji s razlogom su izuzeti iz bilo kakvih ozbiljnih procjena o snazi neke momčadi, ali, eto, i taj sraz sa Slovencima ilustrativan je primjer za to kakvu obranu je složio Sopić.

Posljednji gol koji je Rijeka primila bio je onaj iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi protiv Dinama na Maksimiru. Tada su poraženi 1:0 i to im je jedna utakmica u kojoj su ovog proljeća prosuli bodove - u svim ostalima su pobijedili.

Rijekina šampionska serija Rijekina šampionska serija (Foto: Sofascore)

Statistike omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider