Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
postat će najveći?

Ovaj je klinac i službeno poseban: ''Njegov je spis već na stolu Zidanea''

Vincent Thill ime je nogometaša koji bi vrlo lako mogao postati najveći u povijesti Luksemburga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Malena, ali iznimno bogata država nikad nije bila poznata po nogometu. Luksemburg je bio simbol bankarskog sektora, a da se tamo igra nogomet s vremena na vrijeme podsjeti nas njihova reprezentacija nekim skalpom nad reprezentacijama srednje europske klase ili pak kad naši klubovi izvuku Luksemburžane u pretkolima eurokupova,

No to bi se moglo promijeniti u budućnosti jer u francuskom se Metzu rađa možda nova velika zvijezda. Riječ je Vincentu Thillu, ofenzivnom veznjaku koji ima tek 16 godina, ali je, kažu, veliki talent europskog nogometa. Da je poseban govori i sljedeći podatak. On je prvi nogometaš rođen 2000. godine koji je zaigrao u nekoj relevantnoj europskoj prvoj ligi.

Dogodilo se to 21. rujna u domaćem porazu Metza od Bordeauxa kada je ušao u 82. minuti i upisao se u povijest. Od tada više nije igrao za francuski klub, a za reprezentaciju je upisao već četiri nastupa. Čak je i zabio u prijateljskom susretu protiv Nigerije.

Potekao je u poznatoj nam Foli Esch da bi s 12 godina završio u nogometnoj školi Metza. U svibnju ga je navodno htio u vlastiti pogon dovesti minhenski Bayern, ali je potpisao profesionalni ugovor s Francuzima. Njegov agent Didier Philippe tvrdi kako nije samo Bayern bacio oko na mladog nogometaša.

''Da, istina je. Za Vincenta je zainteresiran i Real Madrid. Njegov je spis na stolu Zinedinea Zidanea'', tvrdi agent.

Stvar je vrlo jednostavna, kaže Philippe.

''Nije baš da 16-godišnjaci svaki dan igraju u Ligue 1. Naravno da je to privuklo interes, ali ne samo Bayerna i Reala nego i drugih klubova.''

Ugovor s Metzom traje do 2019. godine. Vidjet ćemo kako će se ovaj tinejdžer razvijati u seniorskoj konkurenciji i je li uistinu tako dobar ili ima dobar marketing.

''Izvanserijski je talent. Ima čarobnu ljevicu i na malom je prostoru spreman napraviti sjajne stvari'', uporan je spomenuti menadžer dječaka.

Ne znamo je li uistinu spis na Zidaneovom stolu, ali skauti velikih klubova sigurno su prijavili Vincenta Thilla svojim nadređenima. Ipak, u sljedećih godinu dana on sigurno neće prijeći u Real koji je pod suspenzijom FIFA-e po pitanju dovođenja novih igrača. No ima tu još onih koji vole kupovati nogometaše u tinejdžerskim godinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider