Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

VIDEO Šutalo sjajnom reakcijom sačuvao Ajaxovu mrežu: Protivnici se hvatali za glavu

Hrvatski nogometaš odigrao je čitavu utakmicu u trećoj pobjedi Ajaxa ove sezone.

Josip Šutalo (Foto: Afp)

Josip Šutalo bio je jedan od boljih u novoj pobjedi Ajaxa protiv Heerenvena (4:1) u 11. kolu nizozemskog prvenstva.

Već u 18. minuti susreta gosti su imali šansu za pogodak, ali hrvatski se nogometaš iskazao obrambenom reakcijom. Klizećim startom na pet metara blokirao je udarac Van Ameersforta, a samo koju sekundu kasnije imao je još jednu reakciju i tako sačuvao Ajaxovu mrežu od čistog pogotka.

Kad su gosti vidjeli kakvu su šansu za pogodak propustili, uhvatili su se za glavu, a samo nekoliko minuta kasnije stigla im je kazna. Kopljanici su poveli preko Stevena Bergwijna u 25. minuti, a pred sam kraj poluvremena povećali su na 2:0 preko Briana Brobbeyja.

Zlatko Dalić Izbornik Dalić aktivirao pretpoziv: Vatrenima priključio talentiranog dinamovca divider

Ipak, dašak nade gostima pred odlazak na poluvrijeme donio je Brouwers, koji je zabio za 2:1. Sve do 80. minute susreta rezultat se nije mijenjao, Heerenven je čak mogao poravnati na 2:2, no pogodili su stativu, a onda je sve dvojbe oko pobjednika otklonio Chuba Akpom zabivši dva brza pogotka.

Ovo je tek treća pobjeda amsterdamskog sastava ove sezone, no svakako ih veseli činjenica da su pod vodstvom novog trenera Johna van 't Schipa upisali drugu pobjedu u nizu. Nakon Volendama pao je i Heerenven. 

Sjajnu obrambenu reakciju Josipa Šutala možete vidjeti OVDJE.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider