Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEVJEROJATNO!

VIDEO Skandal na prvenstvu Afrike: Ženama prvo detaljno opipaju grudi pa onda mogu na stadion!?

Vrlo zabrinjavajuću snimku s Afričkog Kupa nacija objavio je jedan prisutni afrički novinar.

screenshot (Foto: Screenshot)

Afrika je trenutačno luda za nogometom, s obzirom na to da se u Obali Bjelokosti održava Afrički Kup nacija. Natjecanje koje je dosad rezultiralo dobrim nogometom, nažalost nekim ozbiljnim ozljedama, ali i velikim iznenađenjima.

Nevjerojatni uvjeti za ulazak žena na stadion

Ipak, pored toga svega, u svjetsku javnost puštena je i snimka koja pokazuje tamnu stranu organizacije prvenstva u Obali Bjelokosti. Naime, na ulazu na stadione gdje se utakmice odigravaju, redarske službe žene pregledavaju na nimalo prihvatljiv način, odnosno tako da im opipaju cijele grudi.

Na snimci koju je objavio novinar Osasu Obayiuwana, inače bivši član FIFA-e i osoba zadužena za afrički nogomet na Al Jazeeri, vidimo policajku kako na osebujan način pregledava žene pri ulasku na stadion. Snimku je podijelila i španjolska Marca.

Snimka je u samom početku uzrokovala jako puno reakcija, koje su se tek u manjoj mjeri smanjile nakon zaključka kako gledateljice ipak pregledava žena, a ne muškarac, kao što se prvobitno mislilo.

No svakako postoje i drukčiji načini da se odradi pregled, uostalom, vidjeli smo ih više puta i na našim stadionima, kad gledateljice ulaze na tribinu.

Afrika je i dalje najosebujniji kontinent svijeta, no ta osebujnost često se projicira u negativnim primjerima, kao što je ovo s natjecanja koje prati cijeli svijet.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider