Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZABIO I JOŠKO GVARDIOL

VIDEO Ludi golovi i preokreti na Bernabeuu: Real i City odigrali bez pobjednika u utakmici sezone

Utakmica Reala i Manchester Cityja na stadionu Santiago Bernabeu neupitno je bila utakmica sezone, a završila je rezultatom 3:3.

Federico Valverde (Foto: Afp)

Ne neki način i očekivani spektakl, ako smo se vodili onime što se u istoj fazi natjecanja dogodilo prije dvije godine, pružili su danas Real Madrid i Manchester City na stadionu Santiago Bernabeu.

Utakmica puna prilika i fenomenalnih golova, gdje su obje momčadi težile ofenzivnoj igri i pobjedi, završila je rezultatom 3:3 i jedva čekamo nastavak na Etihadu za osam dana.

A sve je počelo jako burno.

City brzo poveo, ali Real je pokazao zašto je Real

Niti dvije minute nisu prošle, a Real Madrid bio je u minusu na svom vlastitom terenu, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Manchester City vrlo je brzo poveo pogotkom Bernarda Silve iz slobodnog udarca, ali pogotkom koji dijelom na dušu ide i vrataru Luninu.

Gvardiol sjajnim pasom pokrenuo akciju ranije

Sve je krenulo akcijom gostiju koju je sjajno pokrenuo Joško Gvardiol. On je kroz igrače Reala poslao sjajnu loptu za Jacka Grealisha, koji je krenuo u solo prodor, a na nešto više od 20 metara srušio ga je Tchouaméni.

Dogodilo se to nakon samo 36 sekundi, a sudac je bio nemilosrdan te je Francuzu pokazao i možda rekordno brzi žuti karton za tu fazu natjecanja u Ligi prvaka.

Loptu je uzeo spomenuti Bernardo Silva, naciljao i pogodio. A kako je to majstorski izveo, pogledajte OVDJE.

Real sve preokrenuo u dvije minute

Preokret je došao u 12. i 14. minuti.

Izjednačenje za Real donio je udarac Eduarda Camavinge, koji se ipak piše kao autogol Rubena Diasa. Današnji kapetan Cityja našao se lopti na putu te Francuzov udarac skrenuo u gol.

Taj pogodak pogledajte OVDJE.

Ipak, ono što se dogodilo dvije minute kasnije može ići i na dušu Pepa Guardiola. Otprilike kao i prije dvije godine u susretu protiv Reala, vrlo je visoko postavio obranu, što su domaći iskoristili.

Vinicius je poslao fantastičnu loptu u prostor za Rodryga, koju su braniči Cityja u posljednji trenutak stigli, no napadač Reala je stao, namjestio se i nekako poslao loptu kroz Ortegine noge u mrežu.

Pogodak za instantni preokret pogledajte OVDJE.

Foden i Gvardiol za novi preokret

Sredinom drugog dijela City je vratio sve na početak. I to preko svog ove sezone najboljeg i najkonkretnijeg igrača Phila Fodena.

On je dočekao loptu u sjajnoj poziciji i bez previše razmišljanja kratko se namjestio na lijevu nogu te pogodio točno u desne rašlje Luninova gola.

Prekrasan pogodak pogledajte OVDJE.

A za potpuni preokret, pet minuta kasnije, odnosno u 71. minuti, pobrinuo se Joško Gvardiol.

On je teško mogao pronaći bolji trenutak za svoj prvi gol u dresu Cityja. Fantastično se namjestio na udarac koji obrana Reala nije očekivala, a lopta je završila neobranjivo u lijevom kutu.

Pogodak Gvardiola pogledajte OVDJE.

Nikad ne otpisujte Real

Nije dugo trajalo vodstvo Cityja, a Real je zabio za 3:3. Bila je to akcija koju je pokrenuo Luka Modrić, ali sve je završio asistencijom Viniciusa za Valverdea.

Urugvajac je krasno odmjerio svoj udarac i pogodio iz veličanstvenog voleja. Ortega nije imao šanse i to je bilo 3:3. Pogodak pogledajte OVDJE.

Do kraja susreta kao da su momčadi napokon malo stale na kočnicu te je 3:3 bio i krajnji rezultat. Novi spektakl čeka nas na Etihadu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider