Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

VIDEO Pogledajte kako su hrvatski nogometni suci reagirali na vijest da im je uhićen kolega

Dok se još nije rasplela niti afera VAR, usred koje je ostavku podnio šef sudačke komisije Bruno Marić, izbila je nova sudačka afera. O prijetnjama, uhićenju i posljedicama, evo što smo danas doznali.

Jedan po jedan, stizali su HNS-ovi suci elitne skupine na sastanak sudačke organizacije u Sesvetama.

Za mišljenje oko novog skandala koji potresa domaći nogomet - prijetnji Vladi Svilokosu upućenih od strane pomoćnog suca Dejana Vukovića - upitali smo mnoge suce, ali oni nisu baš bili raspoloženi za komentiranje.

Jakov Titlić, Igor Pajač, Patrik Kolarić, Ivan Bebek - svi su oni bili bez komentara.

Tek je Duje Strukan kratko poručio:

"Naravno da osuđujem takve stvari."

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić je komentirao:

"Sigurno da je cijela ova afera potresla sudačku organizaciju, to su ljudi od krvi i mesa, s njima treba razgovarati, ukazati na stvari koje jesu."

Dejana Vukovića HNS je odmah suspendirao i pokrenuo disciplinski postupak protiv njega. Zašto je prijetio Vladi Svilokosu policija još uvijek istražuje.

"Preuzmeš li funkciju, mogao bi uskoro sinu na sprovod. Kćer nećemo dirati. Za sada... Pamet u glavu. HŽV!", stajalo je u jednoj od poruka upućenih Svilokosu.

Na cijeli slučaj osvrnuo se i Hajduk, pogotovo na krilaticu "Hajduk živi vječno", koju je Vuković iskoristio na kraju jedne od poruka.

Sastanku je jutros nazočio i sam Svilokos, koji je po njegovom završetku vodio i trening sudaca na obližnjem terenu. Svilokos, doznajemo, definitivno nije kandidat za vodećeg čovjeka Sudačke komisije. A je li došlo vrijeme za tektonsku promjenu i prvu ženu na toj funkciji? U vrući stolac mogla bi Lada Rojc, sutkinja besprijekornog CV-a i, prema našim informacijama, jedna od glavnih kandidatkinja za nasljednicu Brune Marića.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider