Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEMILOSRDNI PIJETLOVI

VIDEO Ovako je Deschamps na poluvremenu motivirao ekipu na dodatno razbijanje autsajdera: "Ne posustajte, zabijte sve što možete!"

Mnogi su se pitali zašto je reprezentacija Francuske do samog kraja utakmice protiv Gibraltara igrala kao da im život ovisi o njoj.

Didier Deschamps (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Francuske ostvarila je rekordnu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, savladavši u subotu Gibraltar rezultatom 14:0.

Dosadašnji rekord bila je Njemačka pobjeda protiv San Marina rezultatom 13:0, ali unatoč tome mnogi su se pitali zašto je Francuska do samog kraja utakmice igrala agresivno i lovila što veći broj pogodaka. Velikim dijelom i zbog toga što su imali igrača više od sredine prvog poluvremena.

Deschamps na poluvremenu motivirao momčad na još

Razlog je govor njihovog izbornika Didiera Deschampsa na poluvremenu. Naime, upravo su njegove bile naredba da ne posustaju te da zabiju što više mogu.

"Svaka čast za prvo poluvrijeme momci, idemo to napraviti i u drugom. Vrlo jednostavno, kad možete zabiti, zabijte. Trenutno je 7:0, ali nema nikakvih granica. Želim jednaku ustrajnost od cijele momčadi. Rekord je 10:0 i možete ga srušiti. Ne posustajte", rekao je Deschamps, time se referiravši na dosadašnju rekordnu francusku pobjedu, vjerojatno nesvjestan rekorda koji su također srušili.

Mnogi su Francuze već i prije izlaska ove snimke nazvali nemilosrdnima, a sad će vjerojatno dodatnu dozu dobiti njihov izbornik. 

Nemilosrdno ili možda ipak pohvalno?

S druge strane, ima onih koji to smatraju građenjem šampionskog mentaliteta, kakav su recimo godinama imali upravo dosadašnji rekordi Nijemci, koji nikoga nikad nisu štedjeli.

Svakome na kraju ostaje pravo na njegov stav, no isto tako se možemo sjetiti koliko smo se znali ljutiti na naše reprezentativce kad bi protiv sličnih reprezentacija na 3:0 ili 4:0 jednostavno spustili brzinu te do kraja odigrali gotovo reda radi. Tako da, Deschamps i Francuzi su samo napravili ono što im pravila nogometa nalažu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider