Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SAMO JEDNI MOGU DALJE

VIDEO Atletico izbacio Reala, Modrićev slobodnjak zakuhao izjednačenje u gradskom derbiju

Real je izjednačio u zadnjim trenucima prvog dijela. Luka Modrić je iz slobodnog udarca uputio loptu u srce kaznenog prostora.

Luka Modrić i Antonio Rudiger (Foto: Afp)

 

Nogometaši Atletico Madrida posljednja su momčad koja se plasirala u četvrtfinale španjolskog Kupa kralja pobijedivši na svom Metropolitanu branitelja naslova i gradskog suparnika Reala s 4-2 u produžetku, nakon što je u osnovnom dijelu utakmice rezultat bio 2-2.

 

Prvo vodstvo Atleticu donio je Samuel Lino u 39. minuti kad je odlično pratio akciju koja se odvijala po desnom boku, pravovremeno se ubacio iza leđa Realove obrane i neometan poslao loptu u mrežu na suprotnoj vratnici.

Real je izjednačio u zadnjim trenucima prvog dijela. Luka Modrić je iz slobodnog udarca uputio loptu u srce kaznenog prostora, slovenski vratar Jan Oblak je pokušao šakama izbiti loptu, ali se sudario sa svojim suigračem Saulom Niguezom i preusmjerio ju u mrežu.

 

Kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE.

Pogreška vratara kumovala je pogotku za novo vodstvo Atletica u 57. minuti. Ovoga puta je pogriješio Andrij Lunin koji je pokušao izbiti loptu rukom, ali je pogodio suigrača Antonija Ruedigera od kojeg se lopta odbila ravno na nogu Alvaru Morati koji ju je lakoćom proslijedio u mrežu s tri metra.

Real je bio opasnija momčad, što se momčadi Carla Ancelottija isplatilo u 82. minuti. Jude Bellingham je promiješao domaću obranu na lijevoj strani kaznenog prostora i poslao loptu na suprotnu vratnicu, gdje je bio Joselu i glavom ju poslao u mrežu za 2-2.

Treći put na utakmici momčad Diega Simeonea povela je u 100. minuti, kad se Antoine Griezmann sjurio po desnom boku, prošao Viniciusa i uz gol-crtu došao do peterca, a onda lijevom nogom smjestio loptu pod gredu preko Luninovog ramena.

Real se više nije uspio oporaviti, iako je u 112. minuti Dani Ceballos zatresao mrežu, ali je pogodak poništen zbog minimalnog zaleđa.

U 119. minuti pobjedu Atletica potvrdio je Rodrigo Riquelme pogotkom za konačnih 4-2, čime je Atletico na isti način uzvratio Realu za nedavni poraz (5-3 u produžetku) u polufinalu španjolskog Superkupa.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić je igrao za Real do 66. minute, kad ga je zamijenio Toni Kroos.

U četvrtak se među osam najboljih plasirala i Barcelona, ali se namučila da bi s 3-1 pobijedila trećeligašku momčad Unionistas gostujući u Salamanci. Alvaro Gomez je u 31. minuti postigao vodeći pogodak za Unionistas, da bi tek pred kraj prvog dijela, u 45. minuti, Ferran Torres postigao gol za 1-1. Barcelona je, ipak, u drugom poluvremenu uspjela postići još dva pogotka, a strijelci su bili Jules Kounde (69) i Alejandro Balde (73).

Uz Atletico Madrid i Barcelonu u četvrtfinale su se već prije plasirali Mallorca, Sevilla, Real Sociedad, Celta Vigo, Athletic Bilbao i Girona.

Ždrijeb četvrtfinalnih parova bit će održan u petak u Madridu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider