Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijesni uspjeh

VIDEO Mlada momčad Dinama najveće klupsko blago

Usporedno sa seniorskom i ove se sezone igra i juniorska Liga prvaka. A u njoj je Dinamo pravi hit, i jedno od najugodnijih iznenađenja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada momčad Dinama koju vodi Mario Cvitanović u utorak je ostvarila veliku pobjedu svladavši Arsenal usred Londona s 2:1. Nakon što je već u Münchenu srušila Bayern, a u Pireju Olympiakos. Mlada Dinamova momčad tako je osigurala nastup u Europi i na proljeće.

Mlada momčad Dinama pobijedila Arsenal u Londonu

Iako su postigli povijestan uspjeh, i ostvarili cilj koje Dinamovi seniori čekaju već 45 godina, za Modre juniore predaha - nema. Svjesni su da slijede novi treninzi i nova dokazivanja... Iako, priznat će, pobjeda protiv Arsenala predstavlja ispunjenje sna.

"Pa ono, malo je nestvarno to. Nismo mogli niti sanjati, ali mislim da smo to zaslužili svojim radom", kaže Marijan Čabraja.

"Vjerovali smo od prvog trenutka da to možemo, i pobijedili smo. Osjećaj je sjajan", kaže Adrian Šemper.

"Pobijediti tako velik klub nije mala stvar. Svi smo sretni, veseli...", dodaje Branimir Kalaica.

Jeste očekivali to?"
„Iskreno, jesmo. Svi su se nadali pobjedi i to smo ostvarili."

Bila je to treća uzastopna gostujuća pobjeda u Ligi prvaka, nakon slavlja kod Bayerna i Olympiakosa. Njome je ova talentirana generacija osigurala plasman u proljetnu nokaut fazu.

A sa osvojenih 10 bodova ima bolji učinak od svojih vršnjaka iz europskih velikana, kao primjerice: Barcelone i Real Madrida, Juventusa i Rome, te Manchester Uniteda. Trener Mario Cvitanović pucao je od zadovoljstva u Londonu, no zna recept za daljnji uspjeh.

"Definitivno, oni su pokazali da su vrlo talentirani i vrlo nadareni. Međutim, svaki novi dan i svaka nova utakmica je posebno dokazivanje i posebna potvrda onoga što su oni napravili."

I zato nam otkriva što je poručio igračima nakon veličanstvene pobjede.
"Mi nismo napravili još uvijek, po mom mišljenju, nikakav uspjeh. Mi smo napravili jedan dobar korak, na jednom europskom putu i taj korak treba zadržati."

A treba i zadržati ove igrače na okupu. Jer i prije londonskog trijumfa bili su na meti najvećih svjetskih klubova.
"Trenutno, iskreno, ne mislim o tome", kaže Kalaica.

"Trenutno mislim samo na Dinamo, da jednog dana zaigram za prvu momčad i to je to", dodaje Čabraja.

Najbolje je Dinamo već vezao profesionalnim ugovorom. Jer ova je generacija najveće klupsko blago i zalog za možda još i uspješniju budućnost.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider