Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svestrana djevojka

VIDEO Maltežanka osvojila Osijek: Bavi se nogometom i modelingom, a bez jednog hrvatskog jela ne može

Maya Lucia je nogometašica Osijeka koja se usput bavi i modelingom, a bez jednog hrvatskog specijaliteta ne može.

Nogometašice Osijeka dobile su pojačanje kad je prije nepuna dva mjeseca bijelo-plavi dres obukla Maya Lucia.

Kako se Maltežanka snašla u Osijeku te bez kojeg hrvatskog jela ne može zamisliti tjedan, otkrila je Dariji Walter, ali i pokazala par trikova s loptom.

Strast prema nogometu rodila se rano, barem u slučaju mlade Maye Lucie, koja golove zabija od svoje desete godine. Premda je nogomet počela igrati na ulici, danas se može pohvaliti da je najperspektivnija igračica ženske nogometne reprezentacije Malte.

"Mislim da sam stvarno zaljubljena u sport jer sam vidjela da ova jedna stvar okuplja sve zajedno", rekla je.

Neki ju uspoređuju s Modrićem

Upravo je tom zajedništvu svjedočila tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva, kada joj je nogomet postao više od sporta. Od tada pa do danas, Maya vrijedno trenira, a svoje zadatke shvaća vrlo ozbiljno.

Zbog toga ne iznenađuje što je mlada Maltežanka već trijumfirala u dresu Osijeka. U utakmici protiv Zadra, zatresla je mrežu izvan 16 metara i odmah postala miljenica publike. Neki su je zbog toga već usporedili s Lukom Modrićem.

"Bio je to nevjerojatan osjećaj. Pokušavam djelovati oštro, znaš, ali svaki put kad odeš u novi klub ima puno živaca. Morate se dokazati, to je jako važno", kazala je.

Premda nogomet igra sve više žena, mnogi ga i dalje smatraju muškim sportom. Da tomu nije tako, svjedoči Osijek kao najtrofejniji i najuspješniji ženski nogometni klub u Hrvatskoj. Osim zabijanja golova, Maya se odlično snalazi u trikovima s loptom, stoga sam je zamolila da mi otkrije koji su joj omiljeni.

Svira dva instrumenta, bavi se modelingom

Ova svestrana mlada žena nije samo nogometašica, već i model. Iako kaže kako se ispred kamere osjeća ugodno, lopta joj je ipak na prvom mjestu, a zbog nogometa je na čekanju i glazbena karijera. Maya, naime, svira čak dva instrumenta – saksofon i klavir.

Premda kaže kako ju je Hrvatska oduševila svojim prirodnim ljepotama, zbog topline i gostoprimstva još se nigdje nije osjećala tako dobrodošlom. U Osijeku uživa, a posebno joj se sviđaju parkovi i, naravno, ljudi. No ako nešto baš mora izdvojiti, onda je to domaća hrana. Pikantnu hranu izbjegava, no zato bez jednog hrvatskog specijalitata ne može zamisliti tjedan.

O kojem se specijalitetu radi, a i što ju najviše buni u hrvatskom jeziku možete vidjeti u prilogu iznad teksta.

Ismet Hadžić (skroz lijevo) Nekoć bio legenda Dinama, a onda je završio na ulici i ostao bez svega: "Moj život bio je uvreda i za klošare" divider

Alvaro Morata Španjolska zvijezda trpi nesnosne bolove: Lijekovi ne pomažu, čeka ga operacija? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider