Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ODRAĐENO SA STILOM

VIDEO Najveće pojačanje Chelseaja potezom oduševilo legendarnog kapetana: "To nitko nije napravio pet godina!"

Kalidou Koulibaly odlučio je za Chelsea igrati s brojem koji nitko nije nosio otkako je klub napustio John Terry.

Kalidou Koulibaly (Foto: YouTube)

Veliko obrambeno pojačanje dobio je Chelsea angažmanom Kalidoua Koulibalyja, 31-godišnjeg senegalskog nogometaša koji je već proteklih nekoliko ljeta bio tiha patnja europskih nogometnih velikana.

Koulibaly je napokon pobjegao iz Napolija

Senegalac je napokon, s jednom godina ugovora ispred sebe, uspio napustiti Napoli, a londonski plavi bili su najbrži i najkonkretniji pa su doveli ovog sjajnog nogometaša u svoje redove. 

Pep Guardiola i Thomas Tuchel Chelsea plaća basnoslovnu cifru za možda nepotrebnog igrača samo da bi pokvarili planove Cityju!? divider

Inače, Koulibaly je igrajući u Napoliju nosio broj 26 pa se postavilo pitanje koji broj će ponijeti u novom klubu. Broj 26 u Chelseaju slobodan je od 2017., s tim da ga je od 1998. godine sve do tada nosio isti igrač. Radi se o ikoni i legenda Chelseaja, Johnu Terryju.

Zbog toga ne treba čuditi što nitko nije uzimao taj broj i svu težinu koja dolazi s njim, no Kalidou je spreman ući u te cipele. Ipak, broj nije uzeo i odabrao bez da se prije toga konzultirao upravo s Terryjem. Tako je u javnost isplivala snimka njihovog telefonskog razgovora.

Gospodski dogovor Koulibalyja i Terryja

Ukratko, Koulibaly je nazvao Terryja, predstavivši mu se te objasnivši kako je broj 26 nosio u Napoliju te da bi s time volio nastaviti, ali da to neće napraviti bez da mu ovaj osobno da dozvolu.

"Slušaj, 26 je bio veoma poseban broj za mene. Prijatelju, uistinu cijenim što si nazvao i meni nije nikakav problem da ga uzmeš, zapravo mi je zadovoljstvo. Želim ti sve najbolje jer znam koliko mi je taj broj bio važan, a vidim da je i tebi. Dajem ti broj 26", rekao je Terry, dodavši na kraju:

"Nikakav pritisak prijatelju, osvajat ćeš trofeje za nas s tim brojem."

Koulibaly još uvijek čeka svog glavnog partnera u obrani Chelseaja. Nakon što je propao posao s Julesom Koundeom, Thomas Tuchel i dalje je u potrazi za stoperom svjetske klase koji će pojačati obranu koju su u ovom prijelaznom roku bez ikakve odštete napustili Andreas Christensen i Antonio Rudiger.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider