Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobijedio Chelsea i Contea

Mourinhovo prvo pojačanje: 35 milijuna eura za mladu stopersku senzaciju

Transfer Ivana Perišića je na čekanju, a u međuvremenu je Mourinho odlučio pojačati obranu mladom stoperskom zvijezdom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Počeo je još jedan ludi prijelazni rok Manchester Uniteda. Jose Mourinho dogovorio je svoje prvo pojačanje, a radi se o švedskom stoperu Benfice Victoru Lindelofu koji će doći za 35 milijuna eura.

Klub je objavio da je postigao dogovor s Benficom, a čeka se još dogovor s igračem koji bi trebao uslijediti nakon reprezentativnih akcija. Lindelof je igrao u velikoj pobjedi Švedske nad Francuskom, a čeka ga i prijateljski susret s Norveškom.

Lindelof je član Benfice od 2012., a za švedsku reprezentaciju skupio je 12 nastupa. Ovo je prvo ljetno pojačanje Uniteda nakon što je transfer Ivana Perišića ''zapeo''. Lindelof je svojim igrama privukao pozornost europskih teškaša: osim Mourinhu, koji ga je pokušao dovesti još u zimskom prijelaznom roku, zapeo je za oko i Antoniju Conteu.

Lindelof se može pohvaliti odličnim čitanjem igre koje mu omogućuje veliki broj oduzetih lopti uz mali broj prekršaja. Odličan je s loptom u nogama i često se odlučuje na izlete u suparničku polovicu. Mourinho će u njemu dobiti modernog stopera koji, uz obavljanje obrambenih zadataka, može kreirati iz pozadine.

Ljeto na Old Traffordu bit će vrlo prometno i zanimljivo. Zlatan Ibrahimović je na izlaznim vratima, a čeka se dolazak Perišića i novog napadača - prema zadnjim informacijama prvi kandidat je Alvaro Morata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider