Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
regularnost pod upitnikom

Veliki skandal u Španjolskoj: ''Katalonski šljam neće vidjeti titulu''

U španjolskom nogometu izbio je veliki skandal u kojem su glavnoj ulozi vodeći ljudi Malage.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Frcaju iskre na sve strane između španjolskoj sjevera i juga, a izjava Malaginog gazde, šeika Abdullaha Al Thanija, bio je bacač plamena koji je zapalio novi požar u nogometu s one strane Pirineja.

''Katalonski šljam neće vidjeti titulu zbog onog što su rekli o našem treneru Michelu'', napisao je na Twitteru Malagin predsjednik, inače iz Katara.

Al Thani je ovom porukom šokirao nogometnu javnost i bacio veliku sumnju u regularnost završnice španjolskog prvenstva jer Malaga u posljednjem kolu dočekuje Real Madrid koji se s Barcelonom bori za naslov prvaka. Trenutno oba kluba imaju po 78 bodova, ali Madriđani imaju jednu utakmicu manje.

Arapski gazda Malage ovu je izjavu na svom službenom Twitter profilu napisao jednom navijaču Barcelone koji ga je zamolio da pobjede Real u zadnjem kolu. Svemu je prethodila izjava trenera Malage i bivše zvijezde Reala, Michela kojeg su upitali o onoj slavnoj utakmici protiv kod Tenerifea 1992. godine.

Tada je Real imao bod više od Barcelone i nakon prvih 45 minuta vodio je kod Tenerifea 2:0, no domaćin je preokrenuo i pobjedom Barci donio naslov. Na klupi momčadi s Kanara tada je sjedio legendarni bivši igrač Reala Jorge Valdano.

Michel je poručio kako je on ''puno veći realovac od Valdana'' čime je dao naslutiti kako njegova momčad protiv Reala u zadnjem kolu možda neće igrati punom snagom, kao primjerice nedavno protiv Barcelone koju su pobijedili u Malagi.

Naravno, ta izjava je izazvala lavinu bijesnih komentara u Kataloniji, a poruka Michelovog arapskog šefa od cijele je priče napravila prvorazredan skandal.

''Da moja baba ima kotače, bila bi bicikl'', odgovorio je Luis Enrique kada su ga upitali može li Malaga pobijediti Real u zadnjem kolu. Očito je to bila jedna od izjava koja je razbjesnila šeika.

Michel se kasnije ispravio, jer je shvatio da je pokrenuo lavinu.

''Real je moj klub, ali je i Malaga. Moram objasniti što sam mislio. Moram poštovati natjecanje i moji igrači ne bi razumjeli da želim drukčije. Želio bih da odluka ne bude u zadnjem kolu. Bolje da dočekam nove prvake nego da nokautiram bivši klub.''

Barcelona je prijavila Malaginog gazdu tijelu koje se u španjolskom nogometu bori protiv nasilja, ali i udruzi prvoligaša, savezu te Vijeću za sport. Razlog je izrečena uvreda, ali više ih boli činjenica što očito u posljednjem kolu neće moći računati na nikakvu pomoć Malage kao, primjerice, Tenerifea 1992.
 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider