Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentirao pregršt tema

Veliki Livajin intervju: "Naslov prvaka? Ako ga ne osvojimo, napast ćemo i dogodine, dok ne osvojimo"

Prije točno tri godine Marko Livaja je potpisao za Hajduk.

Marko Livaja (Foto: Božidar Vukičević/Cropix)

Sredinom veljače 2021. dogodio se trenutak koji je potpuno ispremiješao karte u hrvatskom (klupskom) nogometu. Za Hajduk je potpisao Marko Livaja i od tada do danas, Splićani su na njegovim krilima doživjeli veliki uzlet, klub se digao na svim razinama, a naročito rezultatski.

Tim povodom je ekipa Hajduk Digital TV-a napravila intervju s Livajom. Tijekom 15-minutnog razgovora Hajdukova desetka komentirala je niz tema.

"Ponosan sam što sam već tri godine u klubu za kojega navijam i živim. Nadam se da ću tu biti još dosta godina i da će me ozljede zaobići. Nisam ni očekivao da ću doći u Hajduk u tom trenutku, neke stvari se u životu dogode, stvarno sam sretan što je tako završila epizoda vanka i da sam se mogao vratiti. Svi vole igrati Europu, što je i normalno, ali Hajduk je skroz nešto drugo i posebno", rekao je Livaja.

69 golova i 43 asistencije u tri godine

U ove tri godine učinak mu je čudesan. Ukupno je skuhao 112 golova (69 puta je zabio i upisao 43 asistencije) i na tu temu poručuje:

"Nitko ne gleda na terenu neke druge stvari nego samo jesi li dao gol i jesi li riješio utakmicu. To je danas postalo normalno. Bilo je perioda kad nisan dao pet, šest, sedam utakmica gol pa bi pisale novine. Ne opterećujem se s tim, radim za momčad. Nekad imaš trenutaka kad ti krene sve, svatko ima uspone i padove, svatko komentira te brojke, iskreno me to ne zanima previše."

Otkrio je na koji način je savjetovao mlade talente iz Hajdukove Akademije.

"Ako netko ima dobar dribling, zašto mu uskratiti tu vrlinu? Kad je tu bio Stipe Biuk, ja bih mu govorio 'Stipe, nemoj uopće gledati gdje sam ja, možeš proći jednog, dva igrača i radi to u čemu si najbolji, nemoj gledati da moraš meni dodati'. Mislim da on još ništa nije iskoristio s obzirom kakav je kapacitet."

"S Karoglanom imam odličan odnos otprije"

Posebno se dotaknuo svog odnosa s trenerom Mislavom Karoglanom.

"Dosta ljudi misli da je on trenutno u Hajduku jer je dobar sa mnom, čuo sam milijun takvih priča i one me ne zanimaju. On je radio u Akademiji onda kad sam tek došao na Poljud, imamo dosta zajedničkih prijatelja, pričali smo i dok nije bio trener prve momčadi. Čuli smo se, otišli bismo i na ručke, imamo odličan odnos. On je dobar trener, pokazao je to i u prvom mandatu, a ovi trenuci poput Rijeke i Osijeka - dogodi se, to je sve nogomet. Pokazao je da ima znanje i rezultat i ja mu želim svu sreću očekujm da će nas dovesti do tog trofeja koji svi očekujemo."

Pričao je Livaja i o nekima od najatraktivnijih svojih golova, a na pitanje što ako Hajduk ove sezone ne osvoji naslov, odgovorio je:

"Ne razmišljam na taj način, ali ako se to dogodi, napast ćemo i dogodine, pa dok ne osvojim."

Cijeli intervju s Livajom pogledajte na Hajduk Digital TV-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider