Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PROMJENE NA ŠUBIĆEVCU

Veliki Hajdukov talent i nekad najbolji igrač Osijeka pojačali Šibenik

U Šibeniku rade na pojačavanju momčadi koju vjerojatno čeka žestoka borba za ostanak u prvoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U redovima trenutno pretposljednje momčadi Prve HNL nema previše vremena za odmor. Momčad će drugi dio sezone dočekati uz neke promjene te će na Mariju Cvitanoviću biti posao to što bolje posložiti i kenuti u posao zadržavanja prednosti ispred Gorice.

Neki igrači već su napustili klub, no dolaze i neka itekako potrebna pojačanja. Nažalost, to neće biti neki igrači Dinama kojima su se nadali, poput Antonija Marina i Denija Jurića, igrača koji su već ranije uveseljavali Šubićevac.

Hajduk poslao svog dragulja

Ovog puta jedno od zanimljivijih pojačanja dolazi s juga, odnosno iz Hajduka. U pitanju je Ivan Krolo, talentirani 19-godišnjak koji je ove sezone već upisao četiri ligaška nastupa za prvi sastav Bijelih, ali u klubu su procijenili kako će najbolje za njega biti da do kraja sezone bude u klubu gdje ga čeka veća minutaža. 

Krolo je visoki i snažni defenzivni vezni igrač velikog radijusa kretanja te je po većina mišljenja već sad spreman za izazove kakve nudi prva liga.

Knežević jako dobro poznaje HNL

Drugo pojačanje je jedan prekaljeni nogometaš koji je već na HNL travnjacima pokazivao što zna i može. To je nekadašnje "desetka" Osijeka, Josip Knežević.

34-godišnji Knežević, inače ofenzivni vezni igrač, posljednji angažman imao je u Kuvajtskom Al Arabiju, kojeg je prije ljeta napustio te je ove sezone do sada bio bvez kluba.

Prije Kuvajta igrao je četiri sezone za mađarskog prvoligaša Puškaš Akamediju, gdje je bio ponajbolji igrač. U 110 ligaških nastupa za Mađare upisao je 40 pogodaka i 23 asistencije.

Kneževića ipak najbolje znamo iz dresa njegovog matičnog kluba, NK Osijeka. Tamo je mjesto standardnog prvotimca izborio još u sezoni 2009./10., kad je tada mladi Osijek, pod vodstvom Tomislava Steinbrücknera, igrao sjajan nogomet, a Knežević je bio ponajbolji igrač istog, uz Nikšića, Barišića, Miličevića, Jugovića i mnoge druge kasnije dokazane igrače.

Nakon toga je prodan u Rusiju, a u Osijek se preko Kazahstana vratio 2016. godine, postavši jedan od glavnih igrača u momčadi Zorana Zekića.

U najdražem dresu odigrao je 108 utakmica, upisavši 18 pogodaka i 21 asistenciju, prije nego je otišao u Mađarsku. Navijači Osijeka dugo će pamtiti njegov sjajan pogodak iz rujna 2016. godine, kojim je srušen Dinamo na Maksimiru, a možete ga vidjeti OVDJE.

Koliko Knežević još uvijek može te kako će pomoći Šibeniku, saznat ćemo već krajem siječnja.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider