Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvije hrabre odbijenice

Rakitićeva ispovijest: Nahvalio Bilića i otkrio tko ga je zvao sa 16 godina

Hrvatski reprezentativac bit će na dispoziciji Luisu Enriqueu za sudar Real Madrid - Barcelona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Rakitić vratio se treninzima i spremno čeka El Clasico koji se igra ove subote s početkom u 18:15 na Santiago Bernabeuu.

El Clasico: Pogledajte sve zanimljivosti o najgledanijem derbiju na svijetu

Navijači odabrali prvih 11 Reala: Izbacili Rafinog ljubimca, Modrić nedodirljiv

Real Madrid - Barcelona najveći je derbi svjetskog nogometa u kojem bi gosti, osim za Rakitića, trebali biti pojačani i za Lionela Messija koji se također oporavio ozljede.

Uoči obračuna s najvećim rivalom, Rakitić je u intervjuu za Daily Telegraph najavio utakmicu, prisjetivši se i samih početaka svoje profesionalne karijere.

'Mi u Barceloni smo stroj za ponavljanje'

"Pokušat ćemo nametnuti naš ritam, to je najkraći opis onoga kako ćemo se postaviti na terenu. Igra s jednim dodirom, jer mi smo stroj za ponavljanje. U Barceloni i s povezom preko očiju u svakom trenutku znaš gdje su ti suigrači", kazao je Rakitić.

"Svaki nogometaš sanja da doživi El Clasico, to je najveći derbi na svijetu, na travnjaku su najbolji igrači i nema prostora za grešku", ističe Rakitić koji je u Barceloninom uhodanom sustavu nasljedio legendarnog Xavija.

"Često se to spominje, ali njega je nemoguće zamijeniti. Ja sam Rakitić, ne želim biti ni Xavi ni Iniesta."

Odlučno NE Chelseaju i Juventusu

Rakitić je otkrio kako su ga, dok je imao 16 godina, Chelsea i Juventus zvali da napusti Basel i prijeđe u njihove redove. Naveo je glavni razlog zašto ih je odbio.

"Bilo mi je vrlo važno da karijeru gradim korak po korak, u tom trenutku mi je glavni cilj bio ustaliti se u prvoj momčadi Basela premda su i Chelseajeve i Juventusove odluke bile velike."

Posebno se Rakitić osvrnuo na jednog čovjeka, za kojeg je istaknuo kako mu je puno pomogao.

"Slaven Bilić je dosta utjecao na razvoj moje karijere, šest je godina bio hrvatski izbornik. Moram reći da je on pravi čovjek za West Ham, dovoljno je lud da nađe svoje mjesto u engleskom nogometu, ljudi ga obožavaju, pravi je roker i vrhunski je čovjek. Zbog njega ove sezone pratim Premierligu, volio bih da West Ham postane prvak."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider