Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabrane i Chelseaju

Britanci uveli sankcije Romanu Abramoviču: Pogođen i Chelsea, prodaja kluba zaustavljena

Roman Abramovič želio je prodati Chelsea prije ovog trenutka, ali nije uspio i sad je i službeno pod sankcijama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vlada Velike Britanije objavila je kako je Chelseajev gazda, ruski oligarh Roman Abramovič, jedan od nekolicine ruskih bogataša koji su pod sankcijama zbog Putinove invazije na Ukrajinu.

Milijarder koji već gotovo dva desetljeća drži Chelsea u svojim rukama objavio je protekli tjedan kako bi želio prodati klub i donirati dobit od prodaje žrtvama rata u Ukrajini, ali sankcije će ga pogoditi prije nego što uspije obaviti prodaju, koja je zasad stopirana.

gol expired Je li ovo čovjek kojeg Abramovič traži za Chelsea? Ima planove i za stadion divider

Sankcije znače da će mu:

"zamrznuti svu imovinu, zabraniti poslovanje s tvrtkama i poslovnim ljudima iz Velike Britanije te zabraniti putovanje".

Premijer Johnson komentirao sankcije

Britanski premijer Boris Johnson komentirao je ovaj potez:

"Ne smije biti sigurnih utočišta za sve one koji podržavaju Putinovu agresiju u Ukrajini. Današnje sankcije su posljednji korak u neupitnoj podršci Velike Britanije narodu Ukrajine. Bit ćemo nemilosrdni u potjeri svih onih koji omogućavaju ubijanje civila, uništavanje bolnica i ilegalnu okupaciju suverenih država."

gol expired Roman Abramovič neće prodavati Chelsea vlasnicima iz dvije države divider

Ministrica kulture Nadine Dorries potvrdila je kako će Chelsea moći nastaviti poslovati kao klub u međuvremenu.

"Kako bi osigurali nesmetano poslovanje kluba, izdat ćemo im posebnu licenciju za nastupanje u Premier ligi, isplaćivanje plaća radnicima u klubu te omogućiti vlasnicima godišnjih ulaznica odlazak na utakmice, ali ključno je da će Abramoviču uskratiti svu dobit od vlasništva nad klubom", objavila je na društvenim mrežama.

Engleski mediji dodaju kako će se Chelseaju zabraniti transferi i potpisivanje novih ugovora s važećim igračima, odnosno prodaja klupskih suvenira na dan utakmice...

Tablica Premier lige:

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider