Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
derbi začelja

Varaždinu važna pobjeda, Inter na rubu ispadanja

Varaždin je sve bliže ostanku u Prvoj HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju začelja Prve HNL Varaždin je pobijedio Inter sa 1:0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas, dok je Inter nakon desetog uzastopnog poraza korak do ispadanja.

Nakon pobjeda nad Hajdukom i Istrom 1961, Varaždinu se pružila prilika pobjedom protiv Intera praktički osigurati ostanak u ligi. I uspio je domaćin u tome. Minimalnom pobjedom pobjegao je 'fenjerašu Interu pet kola prije kraja na 10 bodova prednosti, dok od Istre 1961, koja drži deveto mjesto koje vodi u doigravanje, sada ima četiri boda viška.

Domaćin je poveo u 33. minuti nakon lijepe akcije koju je pogotkom okrunio Jorge Obregon. U kazneni prostor odlično je ubacio Petar Mamić, a kolumbijski napadač između Interovih stopera zabio za 1:0. Do kraja poluvremena Varaždin je bio agresivniji i aktivniji, ali ostalo je 1:0.

gol expired Pljušte reakcije na Liverpool: Zanimljivim objavama oglasio se i Lovren koji se upisao u povijest divider

U drugom dijelu Inter je zaigrao otvorenije, ali nije uspio ozbiljnije ugroziti domaća vrata. Za Varaždin je najbolju priliku u nastavku ponovo imao Obregon koji je u 80. minuti promašio gol u situaciji kada je Matković već bio svladan.

U prvom današnjem susretu Istra 1961 i Lokomotiva su odigrali 1:1.

Na ljestvici vodi Dinamo s nedostižna 72 boda, Lokomotiva je druga sa 54 boda Osijek je treći sa 52 boda koliko ima i Rijeka. Hajduk je na petoj poziciji sa 51 bodom.

Varaždin je osmi sa 27 bodova, Istra 1961 je ostala na devetoj poziciji sa 23 boda, dok je Inter posljednji sa 17 bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider