Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rekordna pobjeda modrih

VIDEO Dinamo u rezervnom sastavu ubacio poker Gorici za polufinale Kupa

Dinamo je pobijedio Goricu i plasirao se u polufinale Hrvatskog kupa.

Galerija Dinamo - Gorica Dinamo - Gorica Gabriel Vidović +1 Fran Brodić

Nakon Lokomotive, Hajduka i Rijeke polufinale Hrvatskog nogometnog kupa izborio je Dinamo koji je na domaćem terenu, s uvjerljivih 4-0 (2-0), nadigrao Goricu

Put prema četiri najbolja Dinamo je trasirao u prvom poluvremenu kada je postigao dva pogotka, strijelci su bili Gabriel Vidović u devetoj te Fran Brodić u 26. minuti. U drugom poluvremenu strijelci su za Dinamo bili Sandro Kulenović u 56. minuti iz jedanaesterca te Luka Vrbančić u 83. minuti.

Franjo Ivanović VIDEO Galešić bombom iz slobodnog udarca srušio Rudeš i odveo Rijeku u polufinale Kupa divider

Iz prve prave akcije domaćina postignut je i prvi pogodak. Sučić je napravio veliki dio posla, a egzekucija je pripala Gabrielu Vidoviću koji je pogodio za 1:0.

Samo minutu kasnije Dinamo je mogao povećati prednost nakon što je Kulenović iskoristio pogrešku suparničke obrane. Kulenović je asistirao, ali Brodić nije bio precizan. Dinamo je potpuno dominirao od samog početka, a povećanje rezultata dogodilo se u 26. minuti. U akciji domaćina lopta se odbila do Brodića koji je raspalio po lopti i naciljao velikogoričku mrežu za 2:0.

Filip Krovinović Hajduk ispratio Varaždin s pet golova u mreži! Varaždinci potpuno potonuli u drugom dijelu divider

Prvu pravu šansu gosti iz Velike Gorice kreirali su nakon pola sata igre. Jurić se lijepo oslobodio pratnje, ali je pucao pored domaćih vrata. Do kraja prvog poluvremena Dinamo je stvorio još dvije solidne šanse, ali rezultat se nije mijenjao.

Ako je bilo kakva dvojba postojala oko toga tko će kao posljednji izboriti polufinale Kupa ona je nestala u 56. minuti. Nakon prekršaja na Vidoviću dosuđen je jedanaesterac za Dinamo, a siguran je s bijele točke bio Kulenović za 3:0.

Lokmotiva Mudražija presudio bivšem klubu: Osijek propustio pola sata igrača više i kazneni udarac divider

Do pogotka je Gorica mogla nakon sat vremena igre, ali je udarac Matea Leša završio na domaćem okviru vrata. Odmah u sljedećoj akciji bio je Dinamo blizu svog četvrtog, a Brodić drugog pogotka, ali je završnica akcije bila za nijansu neprecizna.

Do kraja se igralo otvoreno s obje strane, a Dinamo je postigao još jedan pogodak. Za konačnih 4:0 pogodio je mladi Vrbančić nakon lijepe akcije domaćeg sastava.

Ismael Diallo VIDEO Pogledajte golijadu: Hajduk zabio pet komada Varaždincima divider

U utorak su polufinale Kupa izborili Hajduk, koji je na Poljudu svladao Varaždin s uvjerljivih 5:0 te Lokomotiva koja je na domaćem terenu bila bolja od Osijeka s 1:0.

Ranije u srijedu među četiri najbolje momčadi se probila i Rijeka, vodeća momčad na prvenstvenoj ljestvici. Rijeka je u gostima pobijedila Rudeš :-0 uz sjajan pogodak Nike Galešića u 79. minuti, iz slobodnog udarca s 30 metara.

Ždrijeb polufinala Kupa održat će se u ponedjeljak 4. ožujka.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale:

Dinamo - Gorica 4:0 (Vidović 9, Brodić 26, Kulenovića 56-11m, Vrbančić 83)

Golove pogledajte OVDJE.

Treba li HNS smijeniti Brunu Marića?

Ukupno glasova:

Kohorta FOTO Kohorta ostavila vulgarnu poruku igračima Osijeka nedaleko od stadiona divider

Sastavi:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider