Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
majstorija do majstorije

Kovač osvojio duplu krunu nakon ludog finala: Sjajni golovi za pobjedu Bayerna!

Bayern je osvajač njemačkog Kupa nakon visoke pobjede u finalu protiv Leipziga.

Galerija Slavlje Bayerna (Foto: AFP) Robert Lewandowski (Foto: AFP)

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač osvojio je dvostruku krunu u Njemačkoj ove sezone s Bayernom. Nakon što je prije tjedan dana proslavio naslov prvaka, u subotu je stigao do trofeja i u Kupu. Bayern je u finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu svladao RB Leipzig s 3:0 (1:0).

Dvostruki strijelac za Bavarce bio je Lewandowski (29, 85). Prvo je pogodio odličnim udarcem glavom sa 10-ak metara nakon ubačaja Alabe, a u završnici je nakon velike pogreške igrača Leipziga realizirao protunapad potkopavanjem preko Gulacsija.

Jedan gol postigao je Coman (78) koji je istim dodirom primio loptu i lažnjakom izbacio braniča Leipziga, pa zakucao loptu u mrežu.

Leipzig je imao svojih šansi u zanimljivoj i sadržajnoj utakmici, a bio je bolji u prvih 25 minuta. Neuer je dvaput sjajnim obranama spasio Bayern: u 11. minuti obranio je uz pomoć grede Poulsenov udarac glavom iz neposredne blizine, dok je u 48. spriječio izjednačenje obranivši jedan na jedan situaciju Emilu Forsbergu.

Kovaču je ovo drugi uzastopni trofej u Njemačkom kupu. Prošle godine je osvojio naslov s Eintrachtom iz Frankfurta svladavši u finalu upravo Bayern sa 3:1, a treću je godinu zaredom vodio svoju momčad u završnom dvoboju. Prije dvije sezone izgubio je finale s Eintrachtom od Borussije iz Dortmunda s 1:2.

Za Bayern je ovo 19. naslov pobjednika Kupa do kojega je stigao u svom 23. finalu, dok je za RB Leipzig ovo bio prvi finalni nastup u 10-godišnjoj klupskoj povijesti.

RB Leipzig - Bayern 0:3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider