Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
fotofiniš

Uzbudljiva sezona HNL-a ulazi u posljednju četvrtinu: Pogledajte kakvo je stanje, čeka nas ludi rasplet

Sutra počinje četvrti i posljednji krug HNL-a, a baš na svakom frontu vodi se vrlo neizvjesna borba: i za naslov prvaka, i za plasman u Europu, i za ostanak u ligi. Evo kakva je situacija i što kažu neki od glavnih aktera.

Teško da smo mogli poželjeti neizvjesniji i uzbudljiviji finiš HNL sezone. Dinamo i Osijek poravnati u borbi za naslov, Gorica, Rijeka i Hajduk tuku se za treće, a potencijalno i četvrto mjesto koje će voditi u Europsku konferencijsku ligu, a Šibenik, Slaven Belupo, Istra, Varaždin i Lokomotiva borit će se za ostanak u ligi.

U borbi za naslov, Dinamo i Osijek poravnati su s 61 bodom. S tim da Dinamo ima utakmicu manje, čeka ih još derbi s Hajdukom. Ovo kolo idu u goste Lokomotivi, dok će Osijek u Koprivnicu na noge Slaven Belupu.

"Sigurno protivnik koji je uvijek izazov za nas i koji je na svom terenu uvijek nezgodan protivnik. Nadamo se pobjedi i dat ćemo sve da se to i obistini. U ovom trenutku, gdje pritisci na momčad postaju sve veći i veći, najvažnije je pobjeđivati", rekao je Nenad Bjelica.

gol expired Mađarska pornozvijezda se požalila: "Spavala sam s igračima Man Uniteda. Uzeli su mi novac za pizzu" divider

Devet kola prije kraja Gorica, Rijeka i Hajduk su unutar osam bodova. U Konferencijsku ligu idu drugi i treći na ljestvici, kao i pobjednik Kupa. Ukoliko kup, za koji se još bore Dinamo, Gorica, Rijeka i Istra, osvoji netko od prva tri kluba u prvenstvu, i četvrto mjesto vodit će u Europu.

Evo što kaže trener Rijeke Goran Tomić uoči gostovanja u svom Šibeniku.

''To je miks iskusnih igrača, mladih, imaju dosta moći u napadu i vica, tako da generalno jedna jako dobra ekipa. Uvijek je to neka posebna utakmica za mene jer sam praktički svoje djetinjstvo proveo na 50 metara zračne linije od stadiona. Nama su potrebni bodovi, i sve ćemo napraviti da to i ostvarimo."

gol expired Klopp ujedinio Real i Barcu spornim izjavama: Španjolci ga sprdaju poklonom, Koeman ga kritizirao divider

U borbi za ostanak, najbolje stoje Šibenik s 27 i Belupo s 26 osvojenih bodova. Najizgledniji kandidat za ispadanje je Lokomotiva, koja je prošle sezone završila druga, čak igrala i kvalifikacije za Ligu prvaka.

HNL vikend je pred nama, a kolo sutra otvaraju Gorica i Varaždin, nakon njih slijede Šibenik i Rijeka.

Nedjelja je rezervirana za okršaje Belupa i Osijeka, Istra dočekuje Hajduk, a kolo zatvaraju posljednji i prvi na tablici - Lokomotiva i Dinamo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider