Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Težak podbačaj Dinama

Utučeni Jakirović: "Ovo mi je najteži poraz u karijeri. Još nisam vidio što se dogodilo"

Sergej Jakirović je upisao prvi poraz na klupi Dinama.

Sergej Jakirović (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Dinamo je ispao iz Europske lige. Na teškom gostovanju kod Sparte Prag nisu uspjeli sačuvati prednost iz prvog susreta (3:1), na uzvratnom susretu play-offa izgubili su 4:1.

Plavi će nastaviti europski put u Konferencijskoj ligi, a trener Sergej Jakirović je bio utučen nakon utakmice:

"Čestitam Sparti na pobjedi i prolazu. Bili su bolji, ne znam zašto smo tako loše reagirali u prvom poluvremenu. Primili smo gol, oni su zahvaljujujći publici dobili krila.

Brian Priske Trener Sparte puca od ponosa: "To nismo ni očekivali" divider

Drugi gol iz prekida, inferiorni smo bili visinom. Pokušali smo u drugom dijelu, uspjeli smo poboljšati igru zamjenama, a žao mi je što Ljubičić nije zabio kod 2:0, a onda je pao i treći gol.

Bili smo dobri, kontrolirali utakmicu, imali neke šanse, a onda smo primili četvrti. Ja još nisam vidio što se dogodilo, kako to objasniti. Bilo je teško očekivati da ćemo zadnjih pet minuta izaći iz minusa, moramo se brzo dignuti za ono što slijedi", priznao je.

Jakirović ne skriva koliko ga je pogodio ovaj poraz:

"Ovo mi je najteži poraz u karijeri, bilo je teških poraza, ali nikad nije bilo ovako važno. Jedini mi je upitnik zašto smo bili tako prazni u prvom dijelu, što se dogodilo, zato smo reagirali na poluvremenu. Nismo mislili da će biti lako, znali smo da nas čeka dobar protivnik. Nemamo vremena za plakanje, već u nedjelju nas čeka Osijek".

Sparta - Dinamo Češki mediji u euforiji slave Spartine heroje: "Utakmica za srčani udar sa sretnim završetkom" divider

Dinamo je primio pogodak u samoj završnici susreta, a to više nije slučajno. To im se dogodilo na utakmici protiv Hajduka, ali i protiv AEK-a u dva navrata:

"Ne vjerujem da je stvar kondicije, pali bismo prije da je to. Čak smo u nastavku bili više na lopti od njih, kao da su oni imali problem s kondicijom. Može biti posljedica psihološkog stanja, no za to nema razloga. Dvije pobjede su nam dale samopouzdanje, svima nam je teško, ali moramo se izvući iz ovoga", zaključio je trener Dinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider