Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ustaška koračnica

Uhićenja nakon utakmice Dinama i Gorice: Četvorica privedenih, dvojica su maloljetnici. Policija snimala navijače, u tijeku je kriminalističko istraživanje

Policija se oglasila nakon utakmice Dinama i Gorice.

Policija u Zagrebu (Foto: Patrik Macek/Pixsell)

Zagrebački Dinamo gostovao je u obližnjoj Velikoj Gorici, policija je na gradskom stadionu sankcionirala izgrednike nakon utakmice.

Dvojica maloljetnika privedena su zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava, dok su dvojica punoljetnika privedena zbog alkoholiziranosti.

Prenosimo priopćenje PU zagrebačke u cijelosti.

''Na nogometnoj utakmici SuperSport HNL-a između HNK „Gorica“ i GNK „Dinamo“, odigranoj jučer, 21. listopada 2023. s početkom u 18.10 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, policijski su službenici prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

Bad Blue Boysi u Velikoj Gorici Bad Blue Boysi u Velikoj Gorici pjevali "Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije" divider

U službene prostorije policije privedene su ukupno četiri osobe zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira- dva gostujuća navijača, obojica maloljetnici, privedena su zbog posjedovanja pirotehnike, dok su još dvojica gostujućih navijača privedena zbog alkoholiziranosti.

Policija je na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima - prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Sergej Jakirović Jakirović jako ljutit nakon još jedne blamaže: "To je veliki problem i to treba otvoreno reći" divider

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj, policija provodi kriminalističko istraživanje sukladno čl. 11. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te će temeljem snimaka i fotografija poduzeti sve mjere i radnje radi utvrđivanja identiteta počinitelja te sankcioniranja sukladno važećim zakonskim propisima'', stoji na stranicama MUP-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider