Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Važno je naglasiti...'

UEFA o Šukeru: On nikad nije ispitan o namještanju utakmica

Nakon sjednice Izvršnog odbora UEFA-e njen glavni tajnik oglasio se po pitanju napisa o umiješanosti Davora Šukera u kladioničarski skandal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po prvi put nakon što je izabran u Izvršni odbor UEFA-e, Davor Šuker nazočio je sjednici tog krovnog tijela Europske nogometne federacije koja se održala u Pragu.

Na press konferenciji poslije sjednice glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino susreo se s pitanjima o kladioničarskom skandalu i napisima kako je umiješan član IO-a Davor Šuker.

"Istražitelji u Bochumu nikad nisu ispitali Davora Šukera oko namještanja utakmica. Znamo da je Šuker objavio otvoreno pismo gdje tvrdi da nikad nije ispitan. Međutim, važno je naglasiti kako se UEFA-ina tijela nikad neće suzdržavati od poduzimanja određenih koraka. Uostalom, već smo pokrenuli dosta postupaka i izrekli značajan broj suspenzija, od kojih su neke bile čak i doživotne kazne, a sve to nakon što je dokazana umiješanost u namještanje utakmica", kazao je Infantino.

Podsjećamo, njemački ARD objavio je prije nekoliko dana kako su član kladioničarske mafije Ante Šapina i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza održavali bliski kontakt, u sklopu kojeg je Šapina javljao Šukeru na koga da se kladi. Nijemci su objavili kako se Šuker kladio na dvije utakmice Europa lige i jednu Lige prvaka.

Infantino je pred novinarima naglasio kako UEFA već dugi niz godina surađuje s tužiteljima u Bochumu.

"Oni su u vrhu kad je riječ o rješavanju slučajeva namještanja u nogometu, a upravo je dosadašnja suradnja rezultirala procesuiranjima osoba koje su udaljene iz nogometa."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider