Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko koga laže?!

Pitanje za milijun dolara: Tko je prijavio Hajduk UEFA-i?

Hajduk će vrlo važnu utakmicu kvalifikacija za Europa ligu igrati bez navijača i još mora platiti masnu novčanu kaznu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je sanjao prepun Poljud, te zaradu između 2 i 3 miliijuna kuna samo od ulaznica, ali ništa od toga. Zbog rasističkog skandiranja navijača za vrijeme utakmice u Dugopolju Hajduk je kažnjen odigravanjem iduće europske utakmice bez gledatelja i 50.000 eura. Radi se o povicima "Ubi Srbina".

"Teško je bez naših navijača. Oni nam daju tih 20-30 % dodatno. Teško je, ali šta je tu je, mi ne možemo protiv toga i pokušat ćemo pobijediti", rekao je igrač Hajduka Ante Erceg.

Nitko ne zna tko je prijavio Hajduk

Pojavila se informacija da se UEFA na kaznu odlučila na prijavu hrvatske podružnice FARE organizacije. No, onda smo doznali šokantan podatak: ni Zoran Stevanović, predsjednik udruge, ne zna tko je zapravo prijavio splitske Bijele.

"Naš posao je prvenstveno edukacija i savjetovanje svih sudionika u nogometu, a u ovom segmentu, što se dogodilo u samom Splitu, to će najbolje znati UEFA", rekao je Stevanović.

Kazna je stigla zbog uvredljivih povika Hajdukovih navijača prema Milošu Cvetkoviću, srpskom nogometašu iz redova Levskog.

"Nije stvar dal se mi slažemo ili ne slažemo, mi bi voljeli da do toga uopće ne dolazi, jer je to negativna reklama za cijelu Hrvatsku", kaže Stevanović i nastavlja:

"Do prijave može doći na više načina. Može netko prijaviti nakon utakmice, može prijaviti suparnički klub, može prijaviti izvjestitelj koji je nadgledao utakmicu. UEFA je mogla dobiti nekakav prijavak koji je poslan FARE-u na mišljenje, FARE vrati natrag svoje mišljenje i prema tome se pokreće kazneni postupak", objašnjava Stevanović.

A da stvar bude gora za Bijele: osim što su ostali bez značajnog prihoda, još će na UEFA-in račun morati platiti 55 tisuća eura.

Osijek bez kazne zbog tučnjave navijača

Nisu se proslavili ni Osijekovi navijači. Uoči utakmice u Luzernu potukli su se s pristalicama domaćeg kluba. Osijek za to neće biti kažnjen, jer se dogodilo izvan stadiona.

"Ja nisam upućen skroz, ali ako te netko napadne, nemaš druge nego branit se", rekao je trener Zoran Zekić.

Bilo kako bilo, Osječanima nije to bilo drago za vidjeti.

"U svakom slučaju osuđujem naše navijače takvim ponašanjem jer rade jako lošu promidžbu Hrvatskoj u svijetu". ispričao je Zoran Premuš.

"Mislim da bismo mogli biti bolji primjer drugim navijačima, drugim klubovima", kaže Eva.

"Mislim da nije u redu, ali možda nisu sami izazvali. Možda su ih oni izazvali, pa nije ni u redu da se njihovi navijači ponašaju tako prema našima", smatra Kristijan.

U sljedećem, trećem pretkolu kvalifikacija Hajduk će igrati protiv danskog Brondbyja, a Osijek protiv velikog nizozemskog PSV-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider