Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šljokičasti Dane

U Splitu osvanula poruka podrške BBB-ima, Ultrasi se sjajno narugali koreografiji Delija oko Oluje

Dvije poruke navijača u vezi nedavnih događaja.

Torcida u Zagrebu (Foto: Goran Mehkak/Cropix)

Pred hrvatskim je nogometom još jedan važan tjedan. Dinamo u svega četiri dana igra dvije utakmice s AEK-om, dok Hajduk, Rijeka i Osijek igraju uzvrate u Konferencijskoj ligi.

Hrvatska policija je na oprezu, jer dva hrvatska kluba igraju s grčkim predstavnicima, a to je zvučalo opasno i prije nemilih scena u Ateni i smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a.

Vjerujemo kako će sve proći u redu u Zagrebu i Ateni. Nadamo se da neće biti pokušaja dolaska grčkih huligana u Zagreb te kako će nogometaši Dinama imati garantiranu sigurnost na utakmici u Ateni.

Policija je pak u visokom stupnju pripravnosti zbog mogućeg pokušaja odlaska navijača Hajduka u Solun unatoč zabrani. Nadamo se kako neće biti takvog pokušaja, jer novi neredi nikome ne trebaju.

Poruke u Splitu i Vinkovcima

Na ulazu u Split je na jednom nadvožnjaku preko noći osvanula poruka podrške Bad Blue Boysima koji se nalaze u grčkom zatvoru zbog izazivanja nereda.

''Hrvat uz Hrvata, podrška BBB'', stajalo je u poruci.

Poruku su poslali i vinkovački Ultrasi na utakmici s Croatiom iz Zmijava u SuperSport Prvoj ligi. Oni su se narugali sa sad već tradicionalnom porukom Delija uoči obljetnice oslobodilačke akcije Oluja.

"Svako u amanet nek ostavi svom sinu srpsku trobojku da zavijori u Kninu.''

Ultrasi su uzvratili porukom:

''Ostavite ju u amanet praunuku Momčila Đujića.''

Đujić je ratni zločinac iz 2. svjetskog rata, odgovoran za brojna ubojstva Hrvata u Dalmatinskoj zagori.

Njegov je praunuk Dane pak danas poznat kao GlitteryDane (Šljokičasti Dane), a najčešće objavljuje fotografije na kojima pozira polugol zbog čega je u Srbiji bio na meti brojnih uvreda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider