Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odlična forma presudila

U Hajduku objavili: Carrillo ostaje na klupi i sljedeće sezone!

Katalonski stručnjak Joan Carrillo i sljedeće će godine voditi splitski Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je nakon dugo vremena imao svoje ''proljeće''. Već dugo to za Bijele ne znači osvojen naslov prvaka u drugom dijelu sezone, ali realnost kluba je ta da makar ostane u vrhu hrvatske lige.

Iako su mu donedavno neki predviđali apsolutnu propast, klub je uplovio u nešto mirnije vode. Stabilizirala se financijska situacija, ali i rezultatska jer treće mjesto u borbi s mađarskim kapitalom nabijenim Osijekom uspjeh je za ovakav ''samofinancirani'' Hajduk.

Odlični rezultati posljednjih mjeseci, među kojima je toliko čekana pobjeda kod Dinama, malo su podigli raspoloženje i onih najzahtjevnijih simpatizera Hajduka. Joan Carrillo očito je ipak uspio posložiti momčad nakon početnog mučenja što mu je donijelo i nastavak suradnje.

Objavio je to predsjednik kluba Ivan Kos na press konferenciji koji je poručio kako na svojim mjestima ostaju i trener i sportski direktor Mario Branco. Obojica su svoje ugovore produžili na još jednu sezonu.

''Cilj je stabilnost, a to ovime dobivamo. Ulazimo u sezonu bez turbulencije, vjerujem da će ovo biti temelj napretka. Nadam se da ćemo progresivno ići naprijed i u sljedećoj sezoni.''

Branco je trpio kritike zbog dovođenja Futacsa, Hamze i brojnih drugih stranaca, no neki su na kraju pokazali kako su bili pun pogodak poput mađarskog napadača koji je trenutno prvi strijelac HNL-a sa 16 pogodaka.

''Prije godinu smo bili u Bijelom salonu. Još ostajem ovdje, zahvaljujem predsjedniku na povjerenju, baš kao i treneru Carrillu. Vjerujem da smo u boljoj poziciji nego prije godinu dana, da ćemo biti kompetitivniji i da će očekivanja biti veća...'', rekao je Branco na press konferenciji.

''Ljeto donosi mnoga očekivanja u Europskoj ligi, a moja su očekivanja biti kompetitivan kroz cijelu sezonu. U ovoj sezoni smo bili jedan penal od Europske lige, a u sljedećoj moramo bolje od toga, a jednako tako i u kupu i u prvenstvu. Ostajem dokle god osjećam potrebu i radim svoj posao što je najbolje moguće.''

Podsjetimo, Hajduk je proigrao od kraja ožujka, a posebno od sredine travnja kada je od posljednjih osam susreta pobijedio u njih šest uz jedan poraz od prvaka Rijeke te domaći remi s Lokomotivom. Posebno su bile upečatljive pobjede protiv Dinama na Maksimiru (0:2) te domaće protiv Splita (5:2), Osijeka (5:1) i Intera (6:0) u kojima su Bijeli u tri susreta ukupno zabili čak 16 pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider