Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"kakve vi gluposti pričate?"

Dinamovci zadovoljni i sretni, Kek i Andrijašević razočarani i ljutiti

Mrtva utrka Rijeke i Dinama za naslov prvaka Hrvatske se nastavlja nakon remija na Rujevici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama čudesnim su pogotkom Soudanija uzeli vrlo važan bod na Rujevici i ostali u igri za naslov prvaka. Rijeka je imala prednost 1:0 do 87. minute, a onda je Alžirac škaricama, pored dvojice domaćih nogometaša, savršeno pogodio gornji lijevi kut Prskala. Ovakvim raspletom razlika između Rijeke i Dinama ostala je četiri boda.

Nakon svega viđenog na travnjaku daleko zadovoljniji mogu biti nogometaši Dinama. To je priznao i Josip Pivarić.

"Teška utakmica. Prvo poluvrijeme Rijeka je bila puno bolja, stvarala šanse, a mi nismo dobro ušli u utakmicu. Sreća naša imali smo 0:0 na poluvremenu. Drugo poluvrijeme smo igrali bolje i moramo biti zadovoljni s 1:1".

Ukoliko Rijeka i Dinamo sve pobijede do posljednjeg kola kada na Maksimiru igraju upravo ove dvije momčadi, Riječani će biti prvaci čak i u slučaju poraza.

"Matematika je vrlo jasna. Vjerujemo da će nam netko pomoći, uzeti dva boda Rijeci, pa da se sve odlučuje na Maksimiru", zaključio je Pivarić u razgovoru za Arenu sport.

Razočaran je rezultatom bio strijelac Rijekinog gola Franko Andrijašević.

Rijeka ili Dinamo - tko je bliže tituli nakon remija na Rujevici?

Ukupno glasova:

"Šteta. Dali smo sve od sebe, pokušali smo dobiti utakmicu. Soudani je dobro primio loptu i jako dobro opalio. Ništa, drama se nastavlja", kaže Franko koji je svjestan da je Rijeka imala sve u svojim nogama u ovoj utakmici.

"Takav je nogomet. Imali smo tri, četiri zicera, oni ništa. Nastavili smo i u nastavku jako dobro, ali možda smo se malo nesvjesno povukli. Šteta. Drama se nastavlja. Bit će neizvjesno do kraja, a mi moramo ići utakmicu po utakmicu", zaključio je Franko.

Trener Dinama Ivajlo Petev nije gubio nadu do samog kraja, a u odnosu na svog kolegu sa suprotne strane povukao je bolje poteze s klupe koji su mu donijeli rezultat.

"Uzeli smo bod, ali općenito napravili smo puno pogrešaka i to me jako smeta. Primili smo gol nakon velike pogreške, a Rijeka je lagano dolazila do gola jer smo olako griješili u kreaciji napada".

"Reagirali smo nakon primljenog pogotka i svom trojicom igrača koji su ušli u igru u nastavku sam zadovoljan. Nadao sam se do samog kraja da možemo zabiti. Soudani je zabio fenomenalan gol", kaže bugarski trener te najavljuje dramu do kraja.

"Ima puno utakmica do kraja. Sve je moguće. Moramo pobijediti u svim utakmicama".

Trener Rijeke Matjaž Kek bio je malo nervozan na početku razgovora, svjestan da je njegova momčad propustila veliku priliku da ode na sedam bodova prednosti. Naljutilo ga je pitanje je li Rijeka do tri minute prije kraja imala prvenstvo u svojim rukama.

"Kakve gluposti vi govorite? Još je 27 bodova do kraja (9 kola). Pokazali smo da smo zasluženo tamo gdje jesmo. Nismo iskoristili sve silne šanse, a Dinamo je zabio zlatan pogodak. Ali pokazali smo da smo zasluženo na vrhu tablice", rekao je Kek pa prokomentirao i suđenje koje po njemu ponovno nije bilo dobro.

"Rijeka mora igrati agresivno, a sudac je stalno presjecao našu igru. Ne želim ići u tom smjeru. Malo smo pali u nastavku, s izmjenama nisam dobio željenu agresiju, a onda je stigao taj udarac Soudanija", kaže slovenski stručnjak pa zaključuje.

"Ja sam jako zadovoljan, ponosan i vjerujem u svoje igrače do kraja".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider