Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VRIJEDE LI UISTINU TOLIKO?

Trenutno osam nogometaša ima izlaznu klauzulu od milijardu eura i svi igraju za dva kluba

Potpisom novog ugovora s Barcelonom, Gavi je postao osmi nogometaš za čiji je transfer potrebno platiti milijardu eura.

Gavi (Foto: Afp)

Barcelona je novim ugovorom odlučila osigurati ostanak jednog od najvećih dragulja u njihovim redovima. Riječ je o 18-godišnjem Pablu Martínu Páezu Gaviri ili skraćeno Gaviju.

On je potpisao ugovor do 2026. godine, a ono što je zanimljivo unutar njega je klauzula za otkup njegovog ugovora. Radi se o nečemu što u europskom nogometu nije uobijačeno, osim kod Španjolaca, gdje je obaveza tako nešto postaviti u ugovor igrača s klubom.

Osmi igrač s deset znamenki u ugovoru

Barcelona i Gavi su po tom pitanju dogovorili klauzulu u iznosu od milijarde eura, odnosno to je novac koji Barcelona mora prihvatiti ukoliko netko isti za Gavija ponudi.

Zanimljivo, Gavi je tim putem postao osmi nogometaš u povijesti koji je u ugovor dobio klauzulu s deset znamenki. Četvorica takvih njegovi su suigrači i to Pedri, Ferran Torres, Ansu Fati i Ronald Araujo, dok je takvu klauzulu dobio i ofenzivni trojac Real Madrida. Radi se o Karimu Benzemi te Viniciusu Jr. i Rodrygu.

Naravno da nitko nije spreman za nekog nogometaša platiti milijardu eura, što je preko četiri puta više nego najveća do sada isplaćena odšteta. Ta je brojka ipak više simbolika, odnosno poruka igraču koliko ga klub cijeni i što očekuje od njega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider