Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro potvrda?

Rijeka dovodi još jedno pojačanje iz Španjolske, platit će ga 750 tisuća eura?

Rijeka će isplatiti 750 tisuća eura za Nais Djouahra iz Real Sociedada, plus postotak od prodaje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski krilni napadač Nais Djouahra (22) na korak je do prelaska iz španjolskog prvoligaša Real Sociedada u Rijeku nakon što su dva kluba dogovorila gotovo sve detalje transfera.

“Real Sociedad će za njegov prelazak dobiti 750.000 eura, a također i postotak od njegove buduće prodaje koju bi hrvatska momčad mogla obaviti do 2025. godine”, izvijestile su u srijedu baskijske novine El Diario Vasco.

Djouahra, čija tržišna vrijednost prema specijaliziranoj stranici Transfermarkt iznosi 1,5 milijuna eura, mogao bi s Rijekom potpisati ugovor na tri godine.

Dres reprezentacije Srbije Totalni cirkus i potoci gnjeva u Srbiji: "Neviđeni skandal! Planirali šahovnicu na rukavu Orlova" divider

“Pregovori među klubovima su zaključeni pa ostaje samo dovršiti neke sitnice između hrvatskog kluba i igrača. To ne bi trebalo spriječiti Djouahru da u idućim satima otputuje u Rijeku i ondje prođe liječnički pregled i bude službeno predstavljen”, dodao je navedeni dnevnik.

Glasnogovornik Real Sociedada, Jon Ander Munduate, izjavio je u srijedu za Hinu: “Objavljena vijest je malo preuranjena u odnosu na stvarnost jer transfer još uvijek nije zaključen da bi smo ga službeno objavili”.

Munduate je prije deset dana potvrdio da se vode pregovori između Real Sociedada i Rijeke.

Riječani krenuli na uzvrat u Švedsku

Rijeka, lani četvrtoplasirana momčad hrvatskog prvenstva i finalist kupa, odgovorila je da "ne komentira navode, odnosno nagađanja vezana za transfere bilo kojeg igrača".

"U slučaju realizacije bilo kojeg transfera, odlaznog ili dolaznog, klub će obavijestiti medije i javnost", navela je u e-mailu poslanom Hini.

Riječki nogometaši će u četvrtak u 19 sati gostovati kod švedskog Djurgardensa te pokušati nadoknaditi poraz od 1:2 iz prve utakmice 2.pretkola Konferencijske lige odigrane prošli tjedan.

Trener Real Sociedada, Imanol Alguacil, ne računa na Djouahru u nadolazećoj sezoni, pokazali su treninzi proteklih dana. Djouahra je prošle sezone skupio 209 minuta na terenu u prvoj momčadi tog baskijskog kluba.

Upisao 12 nastupa za prvu momčad Real Sociedada

Real Sociedad je prošlu sezonu završio na šestom mjestu u Primeri a na poziciju krilnog napadača je prije devet dana doveo Takefusu Kuba (21) iz Real Madrida a nekoliko dana prije stigli su i Brais Mendez (25) iz Celte Vigo te Mohamed-Ali Cho (18) iz francuskog Angersa.

Djouahra, koji ima i alžirsko državljanstvo, došao je 2016. godine iz podmlatka francuskog St-Etienna u B momčad Real Sociedada za koju je odigrao 68 utakmica.

Za prvu momčad baskijskog kluba nastupio je 12 puta zabivši jedan gol i jednom dodavši za pogodak. Nosio je i 28 puta dres španjolskog drugoligaša Mirandesa.

Real Sociedad će u srijedu navečer na svom travnjaku odigrati prijateljsku utakmicu s Osasunom hrvatskog napadača Ante Budimira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider