Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEOČEKIVAN ODLAZAK LEGENDE

Transfer koji je šokirao navijače na Otoku: Kasper Schmeichel prodan za milijun funti!

Kasper Schmeichel napustio je Leicester City te je postao novim vratarom francuske Nice.

Wes Morgan i Kasper Schmeichel (Foto: Afp)

Nakon 11 godina, koliko je čuvao mrežu momčadi s King Power stadiona te s kojom je prošao put od ponora do osvajanja naslova prvaka Engleske, Kasper Schmeichel napustio je Leicester City.

Iako se o njegovom odlasku potiho govorilo, ovo je svakako jedan od transfera koji je šokirao sve ljubitelja nogometa, prije svega fanove Leicester Cityja, ali i fanove engleskog nogometa u globalu. No, klub i igrač su se složili kako je došlo vrijeme za rastanak.

Odlazak u Francusku

Vrijednost ovog transfera je milijun funti, a Danac je u svom novom klubu, francuskoj Nici, već odradio liječnički pregled.

Schmeichel je u klub došao 2011. godine, kad se Leicester nalazio u Championshipu i to iz Leeds Uniteda, s tim da je samo jednu godinu ranije čuvao mrežu Notts Countyja u četvrtom rangu engleskog nogometa.

Neupitna legenda kluba

Tamo je izborio jedinicu i zadržao ju 11 godina, tijekom kojih je postao prava legenda kluba. Za Leicester je odigrao 479 službenih utakmica, u dva ranga engleskog nogometa te sva tri europska klupska natjecanja. 

s 414 ligaških nastupa nalazi se na četvrtom mjestu u povijesti Leicester Cityja, dok se po ukupnom broju nastupa nalazi jednu poziciju iznad.

Na vrata Leicestera bi u prvom kolu ovosezonske Premier lige, koja starta za vikend, prema svemu sudeći trebao stati Daniel Iversen, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Preston North Endu, za koji je odigrao apsolutno svaku minutu natjecanja u Championshipu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider