Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U NIZU LOŠIH POTEZA

Najgori potez neke uprave posljednjih godina: Valencia ga otpustila prije dvije godine, a sad će pojačati PSG!?

Korejski veznjak Kang-In Lee najbolji je dokaz kakve katastrofalne poteze posljednjih sezona radi uprava Valencije.

Raphinha i Kang-In Lee na SP u Katru (Foto: Profimedia)

Španjolski velikan Valencia najbolji je primjer kluba kako netko može posrnuti loši vođenjem kluba. Od gotovo standardnog člana Top 4 La lige, postali su momčad koja je prošle sezone u posljednjem kolu spašavala prvoligaški status.

Klub nekad poznat po sjajnom izboru pojačanja, u kombinaciji sa sjajnim igračima iz vlastite akademije, postao je klub koji prodaje igrače na prvu pravu ponudu te koji isto tako prelako pušta svoje potencijale.

Bio najveći talent generacije pa završio bez posla

Takav je Kang-In Lee, korejski veznjak koji je još sa 17 godina debitirao za prvu momčad kluba s Mestalle, da bi onda 2021. godine, kad je imao 20, dobio ispisnicu iz kluba. Istina, nije pružao partije kakve je pružao dvije godine ranije, kad je na račun talenta dobio bogati ugovor, no odreći se igrača dokazanog talenta, koji je nedugo prije bio i najbolji igrač svjetskog prvenstva mladih reprezentacija?

Priliku je savršeno iskoristila Mallorca, u kojoj je Lee odigrao pristojnu prvu sezonu, no onda je ove eksplodirao.

Statistički je bio jedan od najboljih ofenzivnih veznjaka lige, a vrlo dobre brojke, od šest ligaških pogodaka i sedam asistencija, zapravo ne otkriva koliko je ovaj razigravač značio momčadi s jednog od najljepših otoka Europa.

Vrhunska sezona i transfer u PSG

Rezutat svega je to da ga je kao pojačanje prepoznao PSG, kojem bi ovih dana trebao pristupiti. Mediji, ali i Fabrizio Romano, govore kako sve ide u najboljem smjeru te da su najvažnije stvari već dogovorene.

Tako će samo dvije godine nakon što je odbačen od kluba u koji je došao kao desetogodišnjak, ova veznjak iz Južne Koreje zaigrati za jedan od najboljih klubova Europe.

A na Mestalli neka i dalje vuku slične poteze i konačni pad je neminovan. Šteta tako velikog kluba za koji su igrale prave legende, od Marija Kempesa, preko Claudia Lopeza i Gaizke Mendiete do Davida Ville i Davida Silve.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider