Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dokazao se u Ligue 1

Sjajni 20-godišnjak na meti Bayerna, PSG-a i Reala, ali čini se da je izabrao - Newcastle

Hugo Ekitike više neće igrati za Reims, njegov transfer pitanje je dana.

Hugo Ekitike (Foto: Afp)

Novi najbogatiji svjetski klub - Newcastle - blizu je realizacije transfera 20-godišnjeg Huga Ekitikea.

Mladi Francuz, koji je prije nekoliko dana proslavio 20. rođendan, iza sebe ima sjajnu sezonu u Reimsu, a svojim je igrama privukao interes mnogih većih i bogatijih klubova od ovog francuskog prvoligaša.

Tako L'Equipe piše da ovog napadača prate PSG, Real Madrid i Bayern, ali mediji s Otoka donose da je Ekitike na korak od dogovora s Newcastleom.

Reims će dobiti 30 milijuna eura

Igrač se trenutno nalazi na odmoru te bi se, kako javljaju Englezi, cijeli posao trebao finiširati vrlo skoro.

Spominje se odšteta od 26 i pol milijuna funti što je otprilike 30 milijuna eura koliko bi trebalo sjesti na račun Reimsa.

Transfer je ovo koji će se uklopiti u proklamiranu politiku Svraka. Iako je jesenas Javni investicijski fond iz Saudijske Arabije kupio Newcastle, čime su automatski postali klub s najbogatijim vlasnicima u svijetu nogometa, u nekoliko su navrata već dali do znanja da se ne misle razbacivati s novcem odnosno ne planiraju raditi transfere od 100 ili 150 milijuna eura.

Ekitike izabrao Francusku

Njihov plan je postepena izgradnja momčadi koja će kroz koju godinu doći do vrha u Engleskoj, a zatim i na kontinentalnoj sceni.

Ekitike inače ima dvojno državljanstvo, francusko i kamerunsko, a zasad stoji pri odluci da će ubuduće nastupati za Francusku.

Njegovih 190 centimetara visine itekako će mu pomoći u hrvanju sa stoperima u Premier ligi gdje Newcastle već iduće sezone ima velike ambicije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider