Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Milijuni na vidiku

Dinamo trlja ruke: Olmo nakon spektakularnog gola korak bliže transferu u Englesku!

Dani Olmo, po svemu sudeći, neće još dugo igrati za RB Leipzig.

Dani Olmo (Foto: Afp)

Sjajna partija koju je Dani Olmo okrunio fantastičnim golom Brazilu intenzivirala je interes Chelseaja za njegovim dovođenjem.

Već neko vrijeme trener Maurizio Pochettino želi dovesti španjolskog reprezentativca koji će u svibnju proslaviti 26. rođendan.

Englezi pišu da će Chelsea naljeto krenuti u novu, tko zna koju po redu rekonstrukciju momčadi, u sklopu koje je jedna od glavnih meta bivši igrač zagrebačkog Dinama.

Olmo ima važeći ugovor s RB Leipzigom do 30. lipnja 2027. godine i u tom ugovoru postoji klauzula prema kojoj ga bilo koji klub može dovesti ako plati 60 milijuna eura.

Cijelu priču s posebnim zanimanjem prate u Maksimiru. Kad je Dinamo prodavao Olma u RB Leipzig, taj je transfer u konačnici s bonusima narastao na 29 milijuna eura i tom prilikom dogovoreno je da Modrima pripada 20 posto od zarade koju Nijemci ostvare na budućoj Olmovoj prodaji.

Konkretno, to znači da ako Chelsea odluči iskrcati 60 milijuna eura, da bi razlika bila 31 milijun, a 20 posto od tog iznosa (6,2 milijuna eura) slilo bi se u maksimirsku blagajnu. Za Dinamo, kao uostalom i za bilo koji klub s ovih prostora, to je ogroman novac i lijep poguranac za ljetni prijelazni rok.

U derbiju na Poljudu će pobijediti...?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider