Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tandem iz Barcelone

Perišić i Tottenham bi mogli biti jako opasni: Napravljen je sjajan posao, a stiže još pojačanja

Tottenham je ovog ljeta dodao gas i najavljuje velike stvari. Sve je krenulo s potvrdom transfera našeg Ivana Perišića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukoliko ste se ovih dana pitali koji bi klub mogao iznenađenje u predstojećoj sezoni u domaćem prvenstvu i u Ligi prvaka, nemojte u tim raspravama preskočiti Tottenham.

Već sad se može reći da su Spursi napravili fenomenalan posao i da će pod vodstvom Antonija Contea pokušati napraviti ozbiljan rezultat, kako u Premier ligi gdje su prošle sezone završili na četvrtom mjestu, tako i u Ligi prvaka u kojoj su prije tri godine igrali finale.

Sve je krenulo još tamo krajem svibnja, kada je potvrđen dolazak Ivana Perišića iz Intera, bez odštete, u svojstvu slobodnog igrača.

Potpis hrvatskog reprezentativca kao da je bio zamašnjak svemu onome što je uslijedilo u idućih nekoliko tjedana. Uskoro je potpisao donedavni vratar Southamptona Fraser Forster, a Spursi ni u tom poslu nisu morali platiti odštetu.

Bissouma i Richarlison koštali 87 milijuna eura

Prvi ozbiljniji iznos iskrcali su za Yvesa Bissoumu, središnjeg veznjaka za kojeg je Brighton & Hove Albionu plaćeno 29 milijuna eura.

Početkom srpnja za 58 milijuna eura kupljen je brazilski reprezentativac Richarlison i u tom trenutku mnogi su pomislili da će se Spursi na tome zaustaviti.

Međutim, oni planiraju još više dodati gas. Prema pisanju španjolskih i engleskih medija, ali i objavama dobrih poznavatelja stanja na nogometnom tržištu, još su tri poznata imena nadomak potpisa za Tottenham.

Barcelona im pušta Lengleta. Hoće li i Depaya?

Dva od iduća tri očekivana pojačanja Spursa trebala bi stići iz Barcelone.

Francuski stoper Clement Lenglet doći će, tvrdi Fabrizio Romano, na posudbu, dok je Tottenham za Memphisa Depaya uputio Barci službeni upit i dobio odgovor da za njega traže 19 milijuna eura, što bi značilo da će se o dolasku nizozemskog krilnog napadača još pregovarati.

Pau Torres na meti Tottenhama, ali i Manchester Uniteda

Istovremeno, Englezi pišu da, bez obzira na dolazak Lengleta, Tottenham radi na transferu odličnog stopera Villarreala Paua Torresa. Ljevonogi stoper, koji je u protekle dvije godine ostvario gigantski napredak, afirmiravši se do te mjere da je postao nezamjenjiv u reprezentaciji Španjolske, a njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi čak 50 milijuna eura.

Novac nije problem za Tottenham, nakon svih onih godina u kojima su svaki euro i funtu prevrnuli po nekoliko puta prije nego li bi ju potrošili, sad je očito došlo razdoblje tržišne ekspanzije i ofenzive. Veći problem u ovoj priči oko Torresa od same odštete mogla bi predstavljati činjenica da je za njega zainteresiran Manchester United, ali Spursi tu imaju džoker zvani Liga prvaka, gdje Crvenih vragova ove sezone neće biti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider