Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Tvoji su te izdali..."

Torcida originalno odgovorila na Armadine morbidne poruke Livaji: Pogledajte što su napravili na Kantridi

Torcida je došla na Kantridu i ostavila vijenac na ulazu na gostujuću tribinu.

Torcida (Foto: Ivana Ivanović/Pixsell)

Uvertira u Jadranski derbi Rijeka - Hajduk, s Armadine strane, bila je izrazito morbidna i za svaku osudu. Rijekini navijači izradili su naljepnice s natpisom "umri Livaja" što je presedan u hrvatskom nogometu.

Nikada do ovog tjedna nije se dogodilo da jedna navijačka skupina napravi takvo što, premda je u ovih 31 godinu koliko imamo HNL bilo podosta primjera u kojima su igrači znali provocirati suparničke navijače. Znali su se nogometaši zbog svojih poteza naći na zubu protivničkih pristaša, ali sve bi ostalo na skandiranjima i vrijeđanjima koja su se smatrala uobičajenim navijačkim koloritom. Međutim, nikada se ta granica nije prešla na način da jedna navijačka skupina želi smrt nekome te da pritom napravi naljepnice koje lijepi po vlastitom gradu.

Armada je za svoj gnjusni čin dobila odgovor od Torcide, i to na - Kantridi. Pripadnici Hajdukove navijačke skupine posjetili su bivši Rijekin stadion i na ulazu na gostujuću tribinu ostavili vijenac i izraz sjećanja. Time su bocnuli Rijekine navijače koji su iseljeni s vlastitog stadiona uz obećanje da će na Rujevici biti privremeno, a postala im je trajni dom.

Sama gesta torcidaša jest originalna, ali i u njihovom odgovoru Riječanima također ima uvreda, što sigurno ne doprinosi smirivanju tenzija uoči današnje utakmice.

"Pokapate igrače, a umra vam je dom. Pi*ke riječke, prodali ste dušu i stadion", stoji u Torcidinoj objavi na Facebooku.

U izrazu sjećanja na ogradi piše: "S ponosom na sve naše nerede, sa sjetom i tugom jer godinama nije s nama, u sjećanju je KANTRIDA. Tvoji su te izdali, al' mi nismo zaboravili! Maksimir smo pregazili, a Kantridu zapalili. TORCIDA."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider