Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"LJUBAV" JE OBOSTRANA

Toni Kroos je ljetos rekao jaku izjavu na račun Saudijaca, a sad ih je dodatno "zakucao"

Toni Kroos jedan je od najomraženijih nogometaša među navijačima u Saudijskoj Arabiji.

Toni Kroos (Foto: Afp)

Prošlogodišnje nogometno ludilo vezano uz odlaske nogometnih zvijezda u Saudijsku Arabiju rijetko je koga ostavilo ravnodušnim. Kako one koji su otišli za velikim novcem, tako i one koji su to samo promatrali ili odbili ikakvu takvu ideju.

Najglasniji iz ove posljednje grupe bio je Toni Kroos, čovjek koji je osvojio gotovo sve najveće što je u nogometu moguće osvojiti. Zapravo, nedostaje mu tek Europsko prvenstvo s reprezentacijom. Za tako nekoga, posebno u njegovim godinama, ne bi bilo čudno da se odlučio dodatno podebljati svoj bankovni račun.

Kroos i Saudijci su rano ušli u "rat"

No, Kroos ne da nije bio zainteresiran za tako što nego je već ljetos poprilično jako udario po Saudijcima i onome što od nogometa planiraju napraviti.

On je na Instagramu odlazak mladog Gabrija Veige u Al-Ahly prokomentirao kratkom izjavom: "Sramotno!"

Kasnije je tu svoju reakciju objasnio. 

"Govori se kako nogomet čini ambicija, no sve se zapravo vrti oko novca. Na kraju su ove sve odluke donesene zbog novca, a ne zbog nogometa. Teško je to za one koji vole nogomet kakav poznajemo i volimo. Svatko donosi odluke za sebe, no nije isto napraviti tako nešto u kasnijoj fazi karijere ili kad je cijela karijere ispred tebe", rekao je.

Dobio glasne zvižduke kad je zaigrao u Rijadu

Što Saudijci misle o Kroosu, pokazali su reakcijom kad je Kroos ulazio u igru na utakmici španjolskog Superkupa, odigranoj u Rijadu. Cijeli stadion glasno je zviždao Nijemcu koji im se očito jako zamjerio.

"Nisam to očekivao, bilo je to nešto što sam rekao prije šest mjeseci i već sad praktički zaboravio na to. Zviždali su mi na svaki dodir lopte, ali kad sam se navikao mi je bilo zabavno", rekao je Kroos, vrlo jako završivši:

"Barem mi je sve to dokazalo kako sam bio u pravu!"

Očito je kako Kroos i dalje nema dobro mišljenje o saudijskom nogometnom projektu, a teško da će se promijeniti i mišljenje Saudijaca o njemu. No, njemu je karijera ionako na zalasku pa se neće nitko još dugo time zamarati.

Koliko će saudijski nogometni projekt potrajati i hoće li rasti još više, tek ćemo saznati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider