Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČLAN ELITNE SKUPINE

Tko je privedeni sudac Dejan Vuković? Odradio je prošla dva kola, a pamti ga se i s kontroverznog pionirskog finala Kupa

Pomoćni sudac HNL-a Dejan Vuković priveden je radi prijetnji dopredsjedniku sudačke komisije, Vladi Svilokosu.

Dejan Vuković i Fran Jović (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Novi problemi za vodstvo hrvatskog ligaškog nogometa pojavili su se nakon incidenta u kojem je priveden Dejan Vuković, pomoćni sudac elitne skupine HNS-a.

On je priveden i ispitan u policiji radi prijetnji koje je slao bivšem sucu te potpredjedniku sudačke komisije, Vladi Svilokosu, koji je ujedno i jedan od glavnih kandidata za novog predsjednika.

Sudio na osam utakmica ove sezone

Mnogi su se odmah upitali tko je Vuković, budući da pomoćni suci ipak nisu u prvom planu te mnogi čak i kod nabrajanja sudaca njihova imena zapravo zanemare.

Dolazi iz Zagreba i HNS-ov sudac je od sezone 2014./15., dok u prvoj ligi sudi od sezone 2020./21.

Ove sezone pravdu je dijelio na osam utakmica i to posljednji put prije samo nekoliko dana, u susretu Rijeke i Varaždina, a sudjelovao je i kolo ranije na utakmici Varaždina i Hajduka. 

Sjećate se incidenta s pionirskog finala Kupa?

Ovo ipak nije prvi put da se Vuković u negativnom kontekstu našao u medijima. Prvi put se to dogodilo u svibnju 2019. godine, kad je bio pomoćni sudac Anti Čuljku na utakmici finala pionirskog Kupa između Osijeka i Hajduka.

Osijek je tad u Slavonskom Brodu savladao Hajduk te osvojio Kup, a nakon utakmice bilo je raznih repova. Splićani su se smatrali oštećenima te je došlo do napete situacije nakon susreta.

Nakon susreta je došlo i do neugodne situacije ispred tunela za igrače, kad je jedan od sudaca krenuo prema dječaku iz Hajdukove momčadi, no zaustavljen je prije nego li je eskaliralo.

Spomenuto je zabilježeno i na snimci objavljenoj na Facebook stranici DPH Slavonski Brod, a možete ju vidjeti OVDJE. Čini se kako se tim putem, unatoč navodima nekih medija, ipak nije radilo o Vukoviću.

Već tada su mnogi smatrali da bi Čuljak, koji je pionirima Hajduka dao dva crvena kartona, ali i pomoćnici, trebali biti ozbiljnije sankcionirani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider