Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Deseta sezona

Tko je bolji tandem veznjaka: Modrić i Kroos ili Xavi i Iniesta? Evo što su odgovorili čitatelji poznatog lista

Luka Modrić i Toni Kroos zajedno su u Real Madridu od 2014. i mnogi ih smatraju najvećim tandemom u veznom redu Kraljevskog kluba i španjolske lige…

Kroos, Casemiro i Modrić (Foto: Afp)

Madridska Marca posvetila je tekst veznjacima Real Madrida Luki Modriću i Toniju Kroosu, odnosno njihovoj suradnji i dominaciji španjolskim i europskim nogometom od ljeta 2014., kada je njemački veznjak prešao iz Bayerna na Santiago Bernabeu, a tamo ga je već čekao hrvatski kapetan.

Christian Pulišić Pulišić učio Talijane kako se izgovara njegovo prezime sa š i ć, Ameri poludjeli: "Blizu smo Hrvatskoj pa je to okej" divider

Marca je napravila anketu u kojoj je tražila od čitatelja da glasaju tko je bolji par veznjaka: Modrić i Kroos ili legendarni Barcin dvojac Andres Iniesta i Xavi.

Modrić i Kroos protiv Xavija i Inieste

Uvjerljivo vodi hrvatsko-njemačka kombinacija. Dosad je glasalo gotovo 12 tisuća čitatelja, a Modrić i Kroos dobili su 79 posto glasova. Naravno, treba uzeti u obzir da se radi o madridskom dnevniku, koji je oduvijek naklonjen Realu, tako da je jasno i koja mu je čitalačka publika.

Da sličnu anketu napravi katalonski Mundo Deportivo, rezultati bi vjerojatno bili dijametralno suprotni. I Marcu i Mundo Deportivo mnogi smatraju glasilima, da ne kažemo biltenima Reala i Barcelone jer su upečatljivo pristrani.

Marko Livaja na turniru u Kaštel Lukšiću VIDEO Livaja zbog kazne propušta Superkup, sinoć je bio na poznatom turniru u svojim Kaštelima divider

Kako god, Marca je napravila pregled najboljih veznjaka u španjolskoj ligi, sa zaključkom da su Modrić i Kroos jedinstven tandem u povijesti Real Madrida, ali i cijele La Lige. Španjolsko prvenstvo započinje 11. kolovoza, a Modriću i Kroosu to će biti deseta zajednička sezona. U tom razdoblju Real je osvojio četiri Lige prvaka i tri španjolska prvenstva, ukupno 20 trofeja.

Posljednji ples u dresu Kraljevskog kluba

"Njih dvojica ne mogu igrati zajedno", rečenica je koja se često povlačila kada Real ne bi pobijedio.

Modrić bi na nju odgovorio: "Smeta mi to, ispada kao da nas dvojica ne možemo zajedno igrati. Puno puta se to reklo, ali..."

Za Carla Ancelottija nikada nije bilo dvojbe.

Tko će osvojiti Superkup?

Ukupno glasova:

"Oni su nedodirljivi", puno je puta znao reći talijanski stručnjak, koji će u novoj sezoni tražiti mjesto i ulogu u momčadi za obojicu.

Bit će im to vjerojatno posljednja zajednička sezona u dresu Reala, posljednji ples velikana na Bernabeuu, ali i kraj jedne ere Kraljevskog kluba koju su baš Modrić i Kroos ponajviše personificirali.

"Sad su okruženi mladim igračima, djecom kojima su idoli. Igrat će protiv momčadi u kojima ne postoji dvojac kakav oni tvore", zaključuje Marca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider