Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Leko računa na njega

Tko je mladi as koji je zabio prvijenac za Hajduk? Igrao je i u Dinamu, ali srce ga je ipak vuklo jugu

Tino Blaž Lauš jučer je zabio svoj prvijenac za Hajduk u visokoj pobjedi 6:0 protiv Omladinca iz Gornje Vrbe.

Tino Blaž Lauš (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Hajduk je sjajno krenuo prema trećoj obrani trofeja hrvatskog Kupa, prva postaja je bila Slavonski Brod gdje su Bijeli s uvjerljivih 6:0 svladali Omladinac iz Gornje Vrbe.

Golove za Hajduk zabili su Marko Livaja (16), Ivan Dolček (43), Emir Sahiti (45+2), Tino Blaž Lauš (53) i Yassine Benrahou (58, 64).

Aleksandar Trajkovski (desno) Talijani pišu: Hajduk pobijedio Dinamo u utrci za pojačanjem, u HNL se vraća poznati Makedonac? divider

Mladom Laušu ovo je bio prvijenac u dresu Hajduka, bio je iznimno sretan nakon utakmice.

''Pao mi je kamen sa srca. Bio sam sretan kad sam zabio. Treniram, radim, trudim se i čekam priliku. Ne zanima me s kim igramo. Uvijek dajem sve od sebe, mislim da to trener vidi. Nadam se prilici i u nedjelju'', stoji na stranicama Hajduka.

22-godišnjak se najbolje snalazi na poziciji desetke, ali može i uskočiti u srce veznog reda, na osmicu.

Tino Blaž je sin legendarnog igrača Posušja Miroslava Lauša koji je u dresu Poskoka dizao trofeje u prvenstvu Herceg-Bosne. Mladi Tino slijedio je očeve korake i kalio se na posudbi u Hercegovini, a zatim u Istri i Veležu, a sada se napokon nada pravoj prilici u Hajduku.

Omladinac - Hajduk VIDEO Hajdukov dolazak izazvao euforiju u Slavoniji: Najmlađi u stopu pratili Livaju divider

Nedavno debitirao i produžio ugovor

Nedavno je debitirao za prvu momčad Bijelih, dobio je 11 minuta protiv Rudeša na Kranjčevićevoj. Osim debija, ubrzo je uslijedilo i produženje ugovora s Hajdukom do 2026. godine, a ističe da su posudbe bile zlata vrijedne za njegov nogometni razvoj.

''Stvarno je dobar osjećaj potpisati ugovor s Hajdukom. Nedavno sam debitirao za prvu momčad protiv Rudeša, nije bilo puno minuta, ali za mene je to veliko i nadam se da će uskoro biti još prilika. Trudio sam se na pripremama u Sloveniji, zadovoljan sam kako je to prošlo, mislim da sam ih korektno odradio. Sada je na meni da dalje dajem sve od sebe. Puno su mi pomogle i posudbe, nekada je teško psihički, ali ja sam stavio sebi u glavu da je to jedini put i na kraju je ispalo jako dobro za mene'', kazao je Lauš nakon potpisa ugovora.

Hajduk - Omladinac Ovo se Hajduku nije dogodilo 47 godina: Mogu li srušiti rekord trofejne generacije? divider

Karijeru je započeo u Slogi iz Mravinaca, zatim je preko Solina došao do Hajduka i RNK Splita, okušao se i u Dinamu gdje je proveo godinu dana u kadetima 2017. godine, ali ubrzo se vratio u rodni Split gdje je vrijedno sakupljao iskustvo u drugoj momčadi Bijelih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider