Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži se trener

Hoće li srce prevladati: Igor Tudor zbog voljenog kluba napušta Francusku?

Massimiliano Allegri mogao bi napustiti Juventus na kraju sezone zbog loših rezultata.

Igor Tudor (Foto: Afp)

Pred sutrašnji susret 8. kola francuske Ligue 1 protiv Rennesa na domaćem terenu, trener Marseillea Igor Tudor dobio je novo, veliko priznanje iz Italije.

Hrvatski se stručnjak našao na popisu kandidata koji bi mogli zamijeniti Massimiliana Allegrija na klupi Juventusa. Talijanski stručnjak trpi žestoke kritike, navijači traže njegov odlazak, a momčad ne igra dobro. 

S dva poraza otvorio je grupnu fazu Lige prvaka, izgubio je protiv PSG-a i Benfice, a ništa bolje mu ne ide ni u talijanskoj ligi. Trenutno su na osmom mjestu Serie A, a nakon šest odigranih kola imaju tek dvije pobjede i čak četiri remija.

Allegri na izlaznim vratima

Preskroman je to bodovni učinak za momčad veličine i značaja Juventusa, svjesni su toga navijači, ali i čelnici kluba koji nisu zadovoljni Allegrijevim radom. Vjerojatno bi ga već sad otpustili, ali postoji jedan ogromni problem.

Allegri ima bogatu plaću, zarađuje čak 9 milijuna eura godišnje, a u slučaju otkaza, klub bi morao isplatiti ogromnu odštetu jer mu ugovor vrijedi sve do lipnja 2025. godine.

Pehar Lige prvaka UEFA donosi odluku koja će šokirati ljubitelje Lige prvaka, čeka nas ogromna promjena? divider

Zbog toga su mu odlučiti dati još jednu priliku, i to do kraja aktualne sezone. Ne uspije li Allegri preokrenuti situaciju, dobit će otkaz, a na njegovo mjesto mogao bi sletjetiTudor koji radi sjajan posao u Marseilleu.

Juventus ima četiri kandidata

Iako su ga dočekali gromoglasnim zvižducima, hrvatskom stručnjaku nije dugo trebalo da osvoji vatrene navijače francuskog diva. U prvih sedam kola francuske Ligue 1 upisao je šest pobjeda i tek jedan remi, čime se upisao u povijest kluba.

To je najbolji prvenstveni start kluba u povijesti, a Marseille bi mogao opasno zapuhati za vrat superbogatom PSG-u. Trenutno su bodovno izjednačeni na ljestvici, a Parižani imaju tek bolju gol-razliku. 

Osim Tudora, još su tri trenera na meti Juventusa, a to su Roberto De Zerbi, Thomas Tuchel i Paolo Montero, piše talijanska La Repubblica.

Tablica Serie A

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider