Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
melnjak skoro demantirao

Talijani otkrili moguću transfer-bombu Hajduka: Dolazi li na Poljud najskuplji HNL-ov transfer u povijesti?

Lukša Jakobušić navijačima je najavio transfer, a je li to dolazak Marka Roga u Hajduk? I dalje je sve moguće.

Galerija Marko Rog (Foto: AFP)

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić prije dva tjedna otkrio je navijačima kluba kako Hajduk sprema još barem jedan transfer.

Trebao se on dogoditi u tjednu prije Superkupa na Maksimiru, no Jakobušić i Nikoličius odlučili su da će to napraviti ovaj tjedan kako ne bi skrenuli pozornost s utakmice protiv Dinama, no danas je srijeda i nikakvih vijesti s Poljuda još nema, a navijači su nestrpljivi.

Jakobušić je kod svog dolaska jasno naglasio, navijači više neće morati guglati igrače koji tek dolaze u Hajduk, a ako je vjerovati talijanskim medijima, Bijeli ozbiljno pregovaraju s Markom Rogom, najskupljim ulaznim transferom jednog kluba u HNL-u.

Dinamo ga je platio pet milijuna eura u transferu iz RNK Splita.

Ovu vijest u javnost je danas pustio talijanski novinar Matteo Zizola, koji radi za sportski portal Centotrentuno.

Spomenuti izvor tvrdi kako Rog ima ponudu Hajduka, ali isto tako ističe se i izvor Gazzette Dello Sport. Ugledni izvor tvrdi da je Rog u kombinacijama u razmjeni Cagliari – Sampdoria.

Uz sve to Matteo Zizola piše kako Roga žele i neki klubovi iz Bundeslige koji su financijski daleko moćniji od Hajduka (Wolfsburg, Union Berlin i Eintracht). Rog u Italiji ima ugovor do 2024. godine i vjerojatno je opcija posudbe u igri.

Melnjak: ''Nikad se ne zna''

Dario Melnjak prošle je sezone stigao u Hajduk, a poznato je kako su Rog i on obiteljski vezani, pa je Dalmatinski portal nedavno pitao Melnjaka postoji li mogućnost da se Rog priključi Bijelima.

''Kroz djetinjstvo ja i njegov brat smo bili uvijek zajedno. Marko je kao mali uvijek naginjao Dinamu. Poslije ga je tamo i odvela karijera. Čujemo se svakodnevno, igramo PlayStation online, jedan drugome govorimo što se događa u našim klubovima. Često mu spomenem Hajduk, ali bojim se da je to jako težak scenarij, da ćemo nas dva zaigrati zajedno u Hajduku. Iako, nikad se ne zna'', rekao je Melnjak prije nekoliko dana.

Ove i dalje glasine treba uzeti s dozom opreza. Od dolaska Jakobušića i Nikoličiusa u Hajduk niti jedan ulazni transfer nije procurio u medije, a sjetimo se kakva su imena stizala na Poljud, od Marka Livaje pa do Filipa Krovinovića i Nikole Kalinića. Možda se tako i nastavi, pa spomenuti dvojac ponovno iznenadi hrvatsku sportsku javnost i dovede ''kapitalca'' koji se nigdje nije spominjao.

Možda je upravo i interes drugih moćnih klubova usporio dolazak Roga u Hajduk, no sve i dalje ostaje na "možda".

Rog uskoro puni 27 godina, a njegove kvalitete daleko su poznate. Iz forme ga je izbacila teška ozljeda koljena, no igrački se dokazao u dresu Napolija, u kojem je skupio 67 nastupa, a igrao je i u dresu Varaždina, Splita, Dinama i Seville. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider