Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MORNARI OPET NAPADAJU

Svojevremeno od Hrvata najobožavaniji engleski klub vratio se nakon 12 godina u drugi rang

Nogometaši Portsmoutha pobjednici su engleske League One, čime su nakon 12 godina izborili povratak u Championship.

Slavlje na Fratton Parku (Foto: Profimedia)

Stadion na kojem su se nekad igrale sjajne utakmice Premier lige, kao i one u europskim natjecanjima, sinoć je doživio veliku euforiju.

Nakon 12 godina, tijekom kojih je Portsmouth FC završio i u četvrtom rangu engleskog ligaškog nogometa, Pompey je ponovno u Championshipu, s nadom da će se jednog dana na Fratton Parku ponovno igrati Premier liga.

Prvaci!

Dva kola prije kraja, plavi su osigurali titulu pobjednika League One natjecanja, time i automatsku promociju u Championship.

To su napravili savladavši Barnsley rezultatom 3:2 i to u pravoj drami. Iako su promociju praktički osigurali prošlog tjedna, velika im je želja bilo matematički to napraviti na vlastitom terenu, no do 83. minute nije se činilo tako.

Ali, onda je došlo izjednačenje, a u 89. i pogodak za preokret, nakon čega su navijači u velikom broju uletjeli u teren proslaviti s igračima veliki uspjeh. 

Prosinečki zaludio jug Engleske, Kranjčar ga učinio svojim

Većina ljubitelja nogometa starijih od 30 godina pamti slavne dane Portsmoutha, a neki još stariji i one kad je u njihovom dresu Robert Prosinečki loptama hranio Petera Croucha.

Premier ligu je Portsmouth igrao od sezone 2003./04 do sezone 2009./2010., kad su uz ogromne financijske probleme jedva završili sezonu. 2008. godine osvojili su FA Cup.

od 2006. do 2009. godine u njihovom je dresu igrao Niko Kranjčar, a to je razdoblje kad je ovaj klub dobio veliki broj navijača i simpatizera u Hrvatskoj, a Niko je kao i u većini svojih klubova vrlo brzo postao ljubimac tribina.

Za Pompey je u dva navrata igrao i Ivica Mornar, a u sezoni 2003./04. mu je suigrač bio Boris Živković.

Na jugu Engleske sad će se slaviti, a onda krenuti u iduću sezonu gdje će navijači sanjati povratak u Premier lige. Dobra inspiracija bit će im Ipswich Town, koji je ove sezone dokazao da je moguće doći iz League One te odmah napasti sam vrh najjačeg drugoligaškog natjecanja na svijetu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider