Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A TEK PROMIJENIO KLUB

Svjetski prvak i legenda Serie A prisilno završava karijeru: Presudio mu doping

Argentinski nogometaš Alejandro "Papu" Gomez suspendiran je na dvije godine zbog korištenja dopinga, što u njegovom slučaju znači i kraj ozbiljne nogometne karijere.

Leo Messi i Papu Gomez (Foto: Afp)

Ne baš lijepe vijesti dolaze iz Španjolske, gdje je antidopinška agencija potvrdila kaznu za Alejandra Gomeza, donedavnog člana Seville, a od prije tri tjedna člana talijanske Monze.

Pozitivan uzorak još od prije Svjetskog prvenstva!

On je suspendiran na dvije godine, radi pozitivnog doping testa na uzorak preuzet u studenom prošle godine, dok je bio član aktualnog osvajača Europske lige.

Gomez se branio time da se par dana prije doping testiranja osjećao loše i nije mogao zaspati od prehlade pa je bez konzultacije sa klupskim liječnicima uzeo sirup koji koriste njegova djeca.

Unatoč tome on je, budući da ga nitko u tom trenutku nije suspendirao ili kaznio, otputovao u Katar s reprezentacijom Argentine, gdje je odigrao epizodnu ulogu, ali se okitio naslovom svjetskog prvaka.

Žalba mu može spasiti karijeru

Nakon što je saznao ovu kaznu, vjerojatno će podnijeti žalbu, budući da je zvučao vrlo optimistično nakon povratka u Serie A, gdje je pružao svoje najbolje partije.

Zlatno doba njegove karijeru su šest sezona u Atalanti, za koju je od 2015. do 2021. godine odigrao 252 utakmice, upisavši 59 pogodaka i 72 asistencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider